WIN: diner voor twee in een van de favoriete restaurants van deze BN’ers

En je kunt nog kiezen ook.

Lees ook

Als je BN'ers naar hun favoriete restaurants vraagt, verwacht je een overdosis grachtengordel. Maar niets is minder waar: we schieten het hele land door en maken zelfs een uitstapje naar Spanje, Zweden en België. 

Tekst THEA TIJSSEN, CHARISSA GOLDAPPLE

Het favoriete restaurant van nieuwslezer Merel Westrik is ManaMana. ManaMana is een vegetarisch Israëlisch restaurant gevestigd in de Eerste Jan Steenstraat in De Pijp. Naast de gezellige sfeer en goede uitleg bij ieder gerecht, kun je er heerlijk vegetarisch en veganistisch eten. Mocht je toch liever vlees hebben, dan staat er ook een vleesgerecht op de kaart. ​​​​​​​"Minimaal één keer in de week haal ik er eten af voor thuis, of ga ik er uitgebreid zitten. Ze maken schitterende vegetarische gerechten, maar ook octopus of taartjes van aardappel, spinazie, kaas en granaatappelpitjes. Als ik er aan denk, krijg ik al honger" aldus Merel. Overigens gaat 't erg goed met ManaMana, ze krijgen binnenkort een tweede filiaal in het centrum van Amsterdam!

Radio-dj Gerard Ekdom weet ook wel waar 'ie moet eten: hij komt graag bij 't Nonnetje in Harderwijk. Dit restaurant heeft twee Michelinsterren en de keuken heeft licht Portugese invloeden. De chefs nemen je graag mee op een reis door hun creatieve wereld en er worden originele gerechten met hart en ziel gekookt.  Het lekkerste wat Gerard er heeft gegeten? ''Spruitjes aan de stam gebraden met gerookte Opperdoezer-rondjes, Granny Smith, overgoten met een saus van zuurkool. Alles was heerlijk knapperig. Het was een sensatie!" zo vertelde Gerard ons. 

Indonesisch eten is altijd goed, zo vindt presentatrice Nicolette Kluijver. Zij komt vaak bij Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel. De befaamde Indonesische chef Agus Hermawan staat aan het roer van de keuken. Hij weet typische Indonesische gerechten om te toveren tot een spannend modern gerecht met een knipoog naar zijn geboorteland. De ‘signature dish’ is de typisch Indonesische rijsttafel waarmee het shared dining concept naar voren komt. Ook de sateh is populair onder de gasten!

Presentatrice Airen Mylene kiest voor The Green House in Utrecht: "Daar verbouwen ze hun eigen kruiden in de kas boven op het restaurant. Het meeste op de kaart is vegetarisch, maar ze hebben ook vis en vlees. De rucola is daar echt rucola, niet die doorgefokte rucola die bijna geen smaak meer heeft. Alles is daar onwijs lekker. Ik was er met mijn moeder, zus en tante." The Green House is een uniek circulair en transparant restaurantconcept, in het meest circulaire gebouw van Nederland. In deze gedachtegoed wordt afval als grond- óf brandstof voor de volgende stap beschouwd. Alles wat je om je heen ziet in The Green House heeft een uniek verhaal!

 

WIN

Wil jij net als één van de bovenstaande BN'ers ook genieten van een culinair hoogstandje, een Indonesische rijsttafel of een vegetarisch diner? Dat kan, maar je moet er wel wat voor doen!

Wie weet ben jij één van degelukkige winnaars en win je een diner voor twee personen bij één van de bovenstaande restaurants.

Laatste nieuws

Zie ook