Prinses Sofia als slordige bruid naar galadiner

Het is nooit slim tips van je royal schoonmoeder in de wind te slaan...

De Zweedse Royals fêteerden bij het galadiner tijdens het inkomend staatsbezoek van Italië 138 gasten, met als eregasten de Italiaanse president Sergio Mattarella en zijn dochter Laura. 

Het bezoek begon met buitengewoon weinig gevoel voor Diplomatic Dressing, met de Zweden in blauwtinten assorti en de Italianen in niets dat zelfs maar een vleugje Zweedse vlag vertoonde.

Wel zijn de Zweden heel goed in beeldige koetsen.

's Avonds was er in ieder geval het wit en groen van de Italiaanse vlag te bekennen, met dank aan de prinsessen. Prinses Sofia droeg haar trouwtiara in de diamantenversie (ze kan hem ook met parels en smaragden optuigen) bij een Zetterberg Couture met een enorm bruidsgehalte.

Soof kampte met een Italiaanse orde die wel erg ten prooi viel aan de zwaartekracht. Haar schoonmoeder koningin Silvia gaf ooit de gouden tip onder een avondjurk altijd een elastisch bodysuit te dragen om ordes en broches stevig op te kunnen bevestigen. Fashionable leermomentje, dit.

Kroonprinses Victoria had beter naar haar moeder geluisterd: haar ordes zaten bewegingloos op haar zeegroene japon gespeld.  Er bij de Zes Knopen Tiara en de Bernadotte Smaragden Parure

Koningin Silvia was in oogverblindend ultraviolet van Georg et Arend die beeldig kleurde bij de saffieren in haar  Leuchtenberg Tiara.

En Laura Mattarella was beeldig in koninklijk blauw. 

De tafeldecoratie vertoonde Zweedse noch Italiaanse trekjes… 

…en op het menu bevond zich geen hybride van pasta met Zweedse gehaktballetjes.

Wel is het knap om 138 man in deze bizar smalle balzaal te proppen. Dat vergt toch de economie van een IKEA-pakket. 

 

Foto's © Kungahuset, label ID's Royalwatcherblog.com en Heaven LM

Laatste nieuws