Google maakt Streetview rondleiding door Clarence House

En heeft het hele proces zelf gevolgd.

Lees ook

Voor een rondleiding van Google geeft prins Charles een kijkje achter de schermen weg. 

LEES OOK: Prins Charles: 'Zo stom ben ik nu ook weer niet'

Google Arts and Culture bracht voorheen al meerdere musea in beeld en sinds woensdag kan er ook een kijkje worden genomen in het leven van prins Charles. De bijzondere stukken uit The Royal Collection trust zijn te bewonderen, maar ook de onbekende familiefoto's van de Britse Koninklijke familie, die overigens onwijs scherp in beeld worden gebracht. Op een van de foto's uit de jaren vijftig staan Charles en zijn zus Anne die kennismaken met David Attenborough en zijn kaketoe. Op een andere foto is kleine prins Harry te zien die hengelt. In plaats van een vis slaat hij Charles z'n trui aan de haak. 

Vereerd

Charles en zijn vrouw Camilla bezochten in mei het Google Arts and Culture-project en daar ontstond het idee om dit bij hun zelf te gaan doen. Een woordvoerder van Clarence House laat aan De Telegraaf weten: 'De prins was gefascineerd door de mogelijkheden. Dus toen we een uitnodiging ontvingen om een site voor de prins te ontwikkelen, was hij vereerd.'

Tijd

Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, was wel wat tijd nodig. Google had zes maanden nodig om een Street View-achtige rondleiding te maken door onder andere Clarence House en Highgrove. In Dumfries House werd alle kunst heel zorgvuldig gefotografeerd en het verzamelen van alle beelden kostten zo'n drie maanden. Een hoop werk dus, maar dan heb je ook wat.

BRON: DE TELEGRAAF, BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook