Vanaf volgende week kans op vorst en ijs op de sloten

Je zomerjas kan nu officieel naar zolder.

Lees ook

Aan het mooie weer en de warme dagen lijkt maar geen einde te komen. Weerman Wilfred verbaast ons dus wel als hij aan NU.nl vertelt dat het vanaf volgende week koud wordt en er zelfs een dun laagje ijs op de sloot kan komen te liggen. 

LEES OOK: Koukleumen opgelet: de neuswarmer is de musthave van dit jaar

In het weekend zullen de temperaturen grof gaan veranderen en dalen tot onder de tien graden. Vanaf maandag wordt het zelfs kouder dan het normaal rond deze tijd is. 'Het wordt de eerste maal sinds begin maart dat het een hele week kouder is dan normaal.' Woon je in het oosten of noordoosten van het land? Dan krijg je het nog kouder, vanwege de sterke oostenwind. 

Vriezen

Volgens Wilfred kunnen we onze zomerjas nu écht op zolder hangen. Omdat de kou in ieder geval tot eind november aanhoudt en het 's nachts kan gaan vriezen, is er een kans dat er op de sloten een dun laagje ijs ontstaat. Normaal is het rond deze tijd van het jaar zo'n acht graden. In de meeste delen van het land zal het kwik deze grens volgende week niet eens aantikken. 'Schaatsplezier zit er voorlopig nog niet in', vertelt de weerman. 'Maar het is wel raadzaam voor automobilisten om de ruitenkrabbers vast op te zoeken.' Wees voorbereid…

BRON: NU.NL, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook