Delphine Boël wees voorstel van koning Albert af

Vaag voorstel, geen garanties? Delphine is niet gek.

Lees ook

Nu de rechter heeft besloten dat oud-koning Albert van België een DNA-test moet laten doen om zijn vermeende dochter Delphine Boël voor eens en altijd duidelijkheid te geven, lekt er opeens zogenaamde welwillendheid uit. Hmmm.

Delphine is de vermoedelijke dochter van de koning uit een lange, buitenechtelijke relatie van Albert. Ze is niet uit op een titel of geld, ze wil gewoon erkend worden als zijn kind. De koning had zich jaren stress en slechte publiciteit kunnen besparen door gewoon mee te werken: de affaire was het slechtst bewaarde geheim van België.

Delphine lijkt bovendien zo op hem dat je je kunt afvragen op een DNA-test nog wel nodig is. Nu het water hem aan de lippen staat, wordt opeens naar buiten gebracht dat Boël een voorstel van hem zou hebben geweigerd. Enkele weken voor ze in 2013 naar de rechter stapte, zag Delphine af 'van een minnelijke oplossing met Albert II', zo berichte Le Soir en Sudpresse.

De bemiddeling voorzag in een verzegelde brief waarin Albert II erkende dat zij zijn dochter was, maar de brief mocht pas na de dood van de koning worden geopend. Het document zou als erkenning van identiteit hebben gediend, evenwel zonder juridische gevolgen voor de burgerlijke staat.

Delphine Boël geeft toe dat ze deze oplossing geweigerd heeft, omdat ze "te vaag was en geen garantie voor de toekomst gaf", aldus haar advocaat Marc Uyttendaele. Waarmee ze van meer klasse getuigt dan haar vermoedelijke vader. Die binnen iets minder dan drie maanden beter met een DNA-staal of een ruimhartige erkenning kan komen, om verder gezichtsverlies te voorkomen.

Lees ook: Koning Albert van België moet DNA afstaan

 

Foto's © ANP, bron: Het Nieuwsblad 

 

Laatste nieuws

Zie ook