Nikkie Tutorials: ‘Kim Kardashian en ik zijn al aan ons volgende project bezig’

Dit en nog veel meer in het interview met Nikkie Tutorials.

Nikkie de Jager, beter bekend als Nikkie Tutorials, is tegenwoordig een begrip. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Met haar elf miljoen volgers op YouTube reist ze de wereld af en maakt ze celebs als Kim Kardashian en Katy Perry op. In ons interview, in de nieuwste Beau Monde, vroegen we haar het hemd van het lijf. 

tekst THEATIJSSEN foto’s STEF NAGEL styling GABYWOLF,WOLFPRODUKTIES haar MANDY NIJLAND visagie NIKKIE TUTORIALS met dank aan HOTEL AMERICAIN AMSTERDAM

LEES OOK: Voor deze beha betaal je bijna een miljoen euro (!)

Weet je nog hoe je je eerste miljoen volgers hebt gevierd? 
“Door uit eten te gaan met mijn familie. Gewoon bij een van onze favoriete eettenten in Brabant. Ik ben dol op eten en mijn ouders ook. Dus dat is wat we standaard doen bij elk miljoen. Na het eerste filmpje van ‘The power of make-up’ (waarbij Nikkie de ene helft van haar gezicht opmaakt – ‘full on glam’ – en de andere niet, red.) kwamen ze er in rap tempo bij: miljoen, na miljoen, na miljoen. Op een gegeven moment zeiden we tegen elkaar: ‘We zitten alweer in een restaurant met z’n allen, net als vorige maand.’ Van de week heb ik trouwens de elf miljoen gehaald, toen zijn we ook weer uit eten gegaan.”

We mogen geen vragen stellen over je verdiensten en je rijkdom. Ben je bang dat het pocherig overkomt?
“Ook. Bij YouTubers en influencers is het altijd dé vraag: ‘Maar hoeveel verdienen ze?’ Dan denk ik: daar wordt bij anderen toch ook niet zo’n heisa van gemaakt? Soms lijken mensen meer geïnteresseerd in mijn salaris, dan in wie ik ben en waar ik voor sta. Dat vind ik jammer. Dan zeg ik liever niks. Van Google mag ik sowieso niet bekend maken wat ik aan YouTube verdien. Zij hanteren daarover strikte regels, dus dan krijg ik op m’n lazer. Maar door wat ik je vertel over mijn levensstijl, weet je wel dat ik een bovengemiddeld inkomen heb. Ik ben trots op wat ik heb opgebouwd. Een nadeel is dat je nooit zeker weet of iemand met je omgaat voor jou of voor je geld.”

Iets heel anders: je hebt Kim Kardashian opgemaakt. Je hebt het vast al honderd keer verteld, maar nog één keer: hoe was dat?
“Geweldig. Sowieso zat ik al met mijn oren te klapperen toen ik werd gevraagd. Maar het bleek geen grap te zijn, haha. Ik werd ingevlogen en ging in de studio zitten, Kim kwam aanhuppelen met haar perfecte lijf. Dan film je even en is het klaar. We hebben soms nog contact. Momenteel zijn we met iets bezig, maar daar kan ik nog niks over zeggen. De allerleukste celeb die ik heb mogen opmaken, vond ik Jessie J. Die heerlijke Britse humor! We hebben het filmen moeten platleggen, omdat we niet meer bijkwamen. Alsof je met je beste vriendin de slappe lach hebt. Ik heb haar daarna nog weleens gesproken, ja.” Aarzelend: “Best vaak eigenlijk. Een heerlijk mens is het.”

Je was vroeger heel onzeker. Hoe kwam dat? 
“Met mijn 1 meter 94 val ik nogal op. Ik was de langste van de klas en zeker niet de dunste. Ik was anders. Anders zijn is bij kinderen meestal niet goed. Dan word je het pispaaltje van de klas: ‘Hé lange! Hé dikke!’ Zo erg dat ik er krom van ging lopen. Tot een vriendin van mijn moeder me daarop wees. Vanaf dat moment lette ik erop dat ik mijn schouders naar achter trok en m’n borsten vooruit duwde. Ik probeerde ook een andere mindset te hebben. In het begin voelde dat onwennig: wat voer ik nu voor act op? Maar uiteindelijk ging ik zelf ook in die zelfverzekerde versie van mezelf geloven. En weet je, ergens ben ik ook blij dat ik dat gepest heb doorstaan. Het heeft me gemaakt tot wie ik ben. Daardoor kan ik beter met hate-comments omgaan dan sommige andere YouTubers.”

Wat vind je minder leuk aan het YouTube-wereldje? 
“Wat mij stoort, is dat er zo weinig echte interesse is bij collega’s onderling. Er is zo weinig échte diepgang. Ik denk regelmatig: wees nou eens echt geïnteresseerd! Dat als je iets vraagt, je dan niet bij de tweede zin van mijn antwoord al weg bent. En als je zo’n houding dan bij je eigen vrienden bespeurt… Dan kun je nog zo succesvol zijn en zoveel geld hebben, maar als je geen leuk mens bent, ben ik er klaar mee. Dat gebeurde helaas bij iemand die ik hoog had zitten. Ik zeg niet wie, dat zie je binnenkort wel in Linda’s documentaire denk ik.”

Kun je je soms nog zo voelen als dat meisje dat met haar schouders voorovergebogen liep? 
“Ik denk dat iedereen op z’n tijd wel onzeker is. Ik heb ’s ochtends ook weleens dat ik denk: wat ziet ze eruit, die meid. En fotoshoots vind ik soms moeilijk. Ik heb altijd zelf in de hand wat ik produceer en uitbreng, dus wanneer ik iets buiten mijn eigen studio doe, vind ik dat spannend. Dan heb ik er geen controle over. Zoals met deze Beau Monde fotoshoot ja, haha. Dat maakt het ook leuk, hoor. Dan zie ik mezelf weer eens op een andere manier.”

Wat vind je qua uiterlijk het mooist aan jezelf? 
“Mijn lippen! Maar dat is vals spelen, want die zijn gekocht. Maakt dat niet uit? Oké, nou ik ben dus heel blij met mijn gekochte lipjes. Ze zijn erg goed gelukt.”

 

Meer lezen over Nikkie Tutorials? De nieuwste Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkel.

Laatste nieuws