Déze royals gaan naar het feestje van prins Charles

Links en rechts worden er tiara's opgepoetst!

Lees ook

Morgen wordt de prins van Wales 70 jaar en de Queen geeft een feestje voor haar oudste zoon dat een groot tiaragehalte zal hebben.

Voor het galadiner zijn natuurlijk Windsors assorti uitgenodigd: de Cambridge'jes, de Sussex'jes, prinses Anne en haar Tim, de Yorks en de Wessex'jes. Maar er komen ook collega's van het continent een vorkje prikken. Koning Willem-Alexander en Máxima schoven een week of wat geleden nog in Buckingham Palace aan, dus die vonden het wat veel van het goede om weer te gaan.

In plaats daarvan gaat prinses Beatrix, toch wat meer een leeftijdsgenoot van Charles én bovendien goed bevriend met koningin Elizabeth.

Dat wordt even bijpraten en petit comité, ook met de anderen.  Zo stuurt Noorwegen een zware delegatie, met koning Harald, koningin Sonja, kroonprins Haakon én kroonprinses Mette-Marit (wie is er dan regent in Noorwegen? We zien het prinses Ingrid Alexandra zó doen!).

Ook Denemarken is leuk vertegenwoordigd, met kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. Zweden blijft weg wegens 'andere verplichtingen': die hameren een inkomend staatsbezoek van Italië af. De eredivisie van de Zwoyals heeft het daar te druk mee en prins Carl Philip en prinses Sofia kennen Charles helemaal niet, dus zou het raar zijn hen naar zo'n privéfeest te sturen. Ook Spanje is verhinderd: koning Felipe en koningin Letizia zijn op staatsbezoek in Peru. Wel worden kroonprins Alexander en kroonprinses Katherine van Servië verwacht en nog wat meer obscure royals.

Voor België reizen koning Filip en koningin Mathilde af en volgens onze collega Wim dreigen die er een dolle boel van te maken. Morgenavond lees je alles over het diner, de gasten én de tiara's op Beau Monde! 

 

Foto's © ANP, Det Danske Kongehus, Kongehuset Norge

 

Laatste nieuws

Zie ook