Royal Recap: dit was hét nieuws van de week

De week was weer goed gevuld met alle ins en outs op royalty gebied.

Lees ook

De week was weer goed gevuld met alle ins en outs op royalty gebied. Omdat jij natuurlijk niks wilt missen, zetten we de opvallendste gebeurtenissen nog even voor je op een rij. Wil je trouwens weten wat onze Oranjes deze week hebben uitgespookt? Dat vatten we apart voor je samen iedere zondag.

1. Koningin Máxima gaat weer aan het werk
Goed nieuws uit Wassenaar, koningin Máxima voelt zich wat beter en gaat weer aan het werk. Omdat Máxima's werkagenda niet helemaal openbaar wordt gemaakt – sommige werkbezoeken zijn voor iedereen prettiger als ze zonder al te veel fanfare plaats hebben – is het soms even gissen wat er precies voor haar op het programma staat.

2.Snikken & Grimlachjes: Spaanse royals samen op één foto
Het was de grote droom van oud-koningin Sophia: een foto van de hele koninklijke familie, waar iedereen ook nog eens semi-welwillend op zou staan. En voor haar tachtigste verjaardag kreeg ze haar zin.

3. Prinses Amalia, wordt het geen tijd iets te gaan doen?
Een keer met oma mee iets openen, een Amaliapark of zo. Of eens lekker een fles stukslaan op een schip met je moeder, lijkt je dat niet wat? De afgelopen dagen waren er nogal wat jonge royals die in het openbaar een taakje verrichten, allemaal aanzienlijk jonger dan de prinses van Oranje. We hebben het hier niet over een doorwrochte toespraak houden of zonder onrustig te worden een eindeloze militaire parade uitstaan, echt niet.

4. Lief: Meghans moeder Doria viert kerst bij de Queen
Koningin Elizabeth heeft Doria Ragland (62), de moeder van hertogin Meghan, uitgenodigd om kerst op Sandringham te komen vieren, zo meldt The Sun. Zulks heeft geen precedent, zelfs de Middletons (die overigens op goede voet staan met de Queen en altijd voor Ascot worden uitgenodigd) hebben nooit kerst gevierd in de winterresidentie van Elizabeth. Wel zijn ze al vaak met de Windsors naar de kerstdienst geweest, maar dan logeerden ze bij prins William en hertogin Kate. 

5. Cressida: ex van prins Harry scoort grote rol
Cressida Bonas lijkt er geen traan om te laten dat ze niet prinses Cressy is geworden, want het gaat hartstikke goed met haar thankyouverymuch. Van 2012 tot 2014 was Cressida Harry's vriendin. Het was dik aan, compleet met skivakanties in Kazakstan (who knew?). Destijds was ze al artistiek bezig in de marge, met onder andere een dansopleiding.

6. 7 schandaal-prinsessen om van te smullen!
Wie geboren wordt in een monarchie, of erin trouwt, krijgt de grote verantwoordelijkheid mee zich te houden aan het protocol en negatieve publiciteit te allen tijde te vermijden. Het zijn echter ook maar mensen, soms gaat er iets mis. Wilt u misschien een onderbroek, Hoogheid?

BEELD: ANP, GETTY IMAGES, BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook