25 dingen die je nog niet wist van prins Charles

De prins van Wales blijft een tikje excentrieke man met euh...bijzondere wensen.

Lees ook

Nu de 70ste verjaardag van de Britse kroonprins in rap temp nadert – op 14 november rukken vele Euroyals uit voor het diner dat de Queen dan voor haar oudste zoon geeft – heeft het hof een lijst met leuke weetje over Charles vrijgegeven.

Op de lijst veel zaken zoals zijn vele titels en ordes, het feit dat hij admiraal is van de vloot en beschermheer van 420 goede doelen en zo. Maar toch ook een paar leuke persoonlijke zaken waarvan wij er nog wat meer boven water kregen. Zoals….

De prins drinkt het liefst Darjeeling thee met honing en melk.

Charles luncht nooit, het is zijn manier om in zijn pakken te kunnen blijven passen.  

Voor een logeerpartij bij 'vrinden' in de country gaat een complete replica van zijn slaapkamer in Clarence House mee.

Onder zijn must-haves: een kleine radio, zijn eigen wc-bril, Kleenex Premium Comfort wc-papier, Laproaig whisky en flessen water  plus twee schilderijen van Schotse landschappen. Hij neemt ook zijn eigen eten mee, alles biologisch, uiteraard.

Hij dook ooit 47 minuten rond het wrak van de Mary Rose, het vlaggenschip van koning Henry VIII en maakte zijn zonen enthousiast voor de hobby

Royal must-have: een eigen whiskylabel. Dat van Charles is Barrogil.

Een van zijn aquarellen, anoniem ingediend, haalde in 1987 een zomerexpositie in de Royal Academy, iets waar Charles nog altijd apetrots op is. Zijn productie ligt dan ook hoog. 

Voor een werkbezoek overhandigt een van zijn stafleden hem een flacon met een vooraf gemixte Martini.

Hij ging drie dagen 'in sobere stiltemeditatie' op het Griekse eiland Athos met zijn hele gevolg en 43 stuks bagage.

Hoewel de prins bij hoog en laag beweert dat het niet zo is, houden oud-lakeien hardnekkig vol dat hij niet zelf de tandpasta op zijn tandenborstel doet. Dat is een klusje voor zijn PA.

In 2000 was hij heel even in een cameo in soap 'Coronation Street' te zien.

In Clarence House staat 24/7 een bediende stand-by om aan al zijn bezoeken te voldoen. Koning Felipe werd daar tijdens een bezoekje een peu nerveu van. 

Daaronder vallen ook zijn gordijnen dichttrekken en het licht in badkamer uitdoen als de prins dat is vergeten: daarvoor belt hij de bediende van dienst even.

Ooit presenteerde hij het weer voor de BBC: "Who the hell wrote this script?"

Zijn Aston Martin liet hij ombouwen om op biobrandstof te rijden, die wordt gemaakt van bijproducten van wijn en kaas.

Hij is gek op zijn kippen – rassen Burford Brown en Maran – die op Highgrove House rondscharrelen.

Hun eitjes moeten zeer specifiek 3 minuten en 20 seconden gekookt zijn.

Als hij een diner geeft dat om 20:00 begint en de prins besluit geen zin te hebben in een voorgerecht schuift hij pas om 20:15 aan.

Gepensioneerde Indiase soldaten liet hij ooit 's nachts met zaklantaarns door zijn tuin in Highgrove sluipen om slakken van bladeren te halen.

'Gosford Park' is de film die hij in de balzaal vrijwel altijd laat zien aan gasten op filmavonden, voor het betere 'upstairs downstairs' gevoel.

Charles en Camilla zitten dan vooraan op een soort verkapte tronen en vallen allebei binnen vijf minuten in slaap.

Waar zijn moeder, de Queen voor 56 euro naar de ceremonie treinde waarin prins William zijn RAF brevet kreeg, liet Charles zich vliegen à 17.000 euro.

Hij is allergisch voor facturen en vindt eigenlijk dat tuinmannen 'voor de eer' het onkruid zouden moeten wieden op Highgrove.

Hij haat commercieel vliegen – wat hij tegenwoordig moet van Buitenlandse Zaken – omdat hij 'zich liever niet mengt met het plebs.'

Na elke boom die hij plant schudt hij vriendelijk een tak de hand om hem alle goeds te wensen. Dat is nou toch weer aardig. 

 

Foto's © ANP, Getty Images, Clarence House, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook