Buitenlandse media duiken massaal op Ratelband

Ook buitenlandse media hebben een mening over Ratelband.

Veel buitenlandse media hebben woensdag en donderdag het nieuws opgepikt van Emile Ratelband die zijn ‘gevoelsleeftijd’ legaal wil maken. Onder meer Sky News, BBC en The Daily Mirror wijden verhalen aan de voormalige positiviteitsgoeroe.

LEES OOK: Snikken & Grimlachjes: Spaanse royals samen op één foto

Ratelband bepleitte maandag voor de rechtbank in Arnhem dat hij zich jonger voelt dan de leeftijd op zijn paspoort aangeeft. Daarom wil hij wettelijk zijn leeftijd met twintig jaar terugschroeven. Hij vergelijkt zijn verzoek met het veranderen van het geslacht van een transgender op het paspoort.

Beledigd

Ratelband, die zichzelf tegenwoordig ‘bewustzijnsverruimer’ noemt, lijdt naar eigen zeggen ernstig onder alle praktische beperkingen waar hij als bijna-zeventigjarige tegenaan loopt. Hij stelt onder meer dat bedrijven hem niet willen inhuren omdat hij 69 is. Bovendien is Ratelband diep beledigd omdat hij AOW krijgt.

Daarnaast zou Ratelband naar eigen zeggen meer aandacht krijgen op Tinder als hij daar niet hoeft te ‘liegen’ over zijn wettelijke leeftijd. De buitenlandse media omschrijven de BN'er als "een Nederlandse pensionado" tot "de man die een bijrol insprak in Cars 2".

BRON: PANORAMA, BEELD: ANP

Laatste nieuws