Snikken & Grimlachjes: Spaanse royals samen op één foto

De hele koninklijke familie compleet, op de bajesklant na!

Het was de grote droom van oud-koningin Sophia: een foto van de hele koninklijke familie, waar iedereen ook nog eens semi-welwillend op zou staan. En voor haar tachtigste verjaardag kreeg ze haar zin.

De Spanyals zijn berucht als het gaat om portretten. Zo leefde de afdeling Royal Photoshop zich al een paar keer lustig uit op kerstkaarten, omdat men dermate met elkaar in onmin leefde dat een gezamenlijke afspraak maken onmogelijk bleek.

Dat leverde dit soort huisvlijt op, waarbij Juan Carlos opeens een heel been moest missen. De verhoudingen werden er niet beter op na de scheiding van prinses Elena, het etterbakjesgedrag van haar zoon, de schandalen rond oud-koning Juan-Carlos en de frauduleuze zaken waarvoor Iñaki Urgadarin, de man van prinses Cristina, momenteel in de gevangenis zit.

Zijn titel hertog van Palma nam koning Felipe hem af, maar Cristina en hij zijn nog altijd bij elkaar, dus hoort hij officieel nog bij de koninklijke familie. En is daarmee de enige die niet op het familieportret staat. Maar toch: leuk voor Sophia en amazing om ze bij elkaar te zien, na alles wat er in deze familie is gebeurd.

Over wie hebben we het?

Voorste rij van links naar rechts: kroonprinses Leonor (13), koningin Letizia (46), koning Felipe (50), oud-koningin Sofia (80), oud-koning Juan Carlos (80, de ziel mist duidelijk zijn stok) en prinses Sofia (11).

Achterste rij: Irene (13, dochter prinses Cristina). Victoria (18) en Felipe (20), dochter en zoon van prinses Elena (54) die naast hen staat. Dan prinses Cristina (53)en haar zonen Juan (19), Miguel (16) en Pablo (bijna 18). Het gezin woont in Zwitserland. 

De familieleden zijn wel duidelijk zo gepositioneerd (door-kuch-Letizia-kuch) die onder alle omstandigheden graag de regie neemt, dat meteen duidelijk is wie tot de eredivisie behoort en welke leden letterlijk tweederangs zijn. Dát helpt een verdere verzoening natuurlijk niet in de hand, wat wellicht de grimlachen achterin verklaart.

 

Foto © Casa Real de SM el Rey

Laatste nieuws