Híer is de trouwjurk van hertogin Meghan te bewonderen! (en nog veel meer royal outfits)

En de kleding van het bruidsmeisje en de bruidsjonker zijn er ook te zien.

Lees ook

Dé jurk die hertogin Meghan droeg tijdens haar bruiloft is nu, een half jaar later, te bewonderen in Windsor Castle. Tijdens de tentoonstelling zijn Harry, George en Charlotte's outfits + details ook te zien.

LEES OOK: Prins Charles liet kinderen vuil weggooien

De tentoonstelling 'A Royal Wedding: The Duke and Duchess of Sussex' is door De Royal Collection Trust georganiseerd. De speciale outfits zijn te zien in de Grand Reception Room. Hier organiseerde Queen Elizabeth een middagreceptie voor zeshonderd bruiloftsgasten van de royal wedding. 

Betrokken

Meghan's jurk van Givenchy, sluier en platinum en diamanten tiara zijn tevoorschijn gehaald voor de tentoonstelling, maar prins Harry's jasje is hiervoor gereproduceerd. Om ervoor te zorgen dat de tentoonstelling echt tot leven komt, zijn hertogin Meghan en Clare Waight Keller erg betrokken geweest bij de productie. Verder zijn het koninklijk paar en de ontwerpster ook te horen in een opname van de gids. 

Ontwerp

Naast de trouwkleding zijn prins George en prinses Charlotte's outfits ook te zien, maar dat is eigenlijk maar een klein detail. Meg's jurk is waar het allemaal om gaat. 'De hertogin en Clare hadden beiden een helder beeld over wat ze wilden creëren', legt Caroline de Guitaut uit aan Harpers Bazaar Uk. 'De hertogin wilde iets wat tijdloos en klassiek was, maar met een moderne touch. Die stijl wordt echt weerspiegeld in Clares werk voor Givenchy. Het was op vele manieren een perfecte combinatie.'

De jurk van Meg was zelf heel simpel, maar de vijf meter lange sluier maakte het speciaal. Aan de jurk is zo'n 3900 uur gewerkt, door vijftig verschillende mensen. Als eerbetoon aan prins Harry is de sluier versierd met bloemen uit drieënvijftig landen van Commonwealth, samen met de hertogin's twee lievelingsbloemen. 

Expositie

Alle items worden na de expositie uiteraard weer teruggegeven aan de royals zelf. De hertog en hertogin zelf hebben de tentoonstelling nog niet bezocht in verband met de royal tour.  Tot 6 januari aanstaande is de expositie te bewonderen. Daarna gaan alle items naar Edinburgh. Van 14 juni tot 6 oktober 2019 is de trouwkleding namelijk te bezichtigen als onderdeel van een bezoek aan het Palace of Holyroodhouse. Een bezoekje waard dus!

BRON: HARPERS BAZAAR UK, BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook