Royal Wedding: De mooiste royal trouwjurken op een rij

Deze prachtige bruidsjurken zullen we niet snel vergeten.

Wij zijn dol op royal weddings! En het is je vast niet ontgaan, maar prinses Beatrice en Edo hebben volgend jaar een bruiloft op de planning staan. De grote vraag is natuurlijk welke jurk ze aantrekt tijdens the big day. Daar moeten we helaas nog even op wachten, maar wat de andere royals droegen op hun trouwdag is ons zeker niet ontgaan. Kijk je mee?

LEES OOK: Prinses Beatrice: Alles wat we weten over de aanstaande Royal Wedding

Kate, hertogin van Cambridge

Op 29 april 2011 trouwde Kate met prins William. Haar bruidsjurk is een creatie van de Britse modeontwerpster Sarah Burton, creatief directeur van modehuis Alexander McQueen. De jurk werd pas onthuld toen Kate uit de auto stapte bij Westminster Abbey.

Charlene, prinses van Monaco

Op 1 juli 2011 trouwde Charlene Wittstock met de 20 jaar oudere prins Albert || van Monaco. Ze gaven elkaar het jawoord op het erehof van het prinselijk paleis van Monaco. Charlene droeg een witte jurk met een meterslange sleep van Giorgio Armani.

Maxima, Koningin der Nederlanden

Op 2 februari 2002 trouwde onze eigen Máxima met Willem-Alexander. De jurk van Máxima werd ontworpen door het Italiaanse modehuis Valentino. Opvallend is de vijf meter lange kanten sluier. Haar tiara werd gemaakt van de basis van Beatrix' inhuldigingstiara. De parels zijn vervangen door vijf diamanten sterren. 

Meghan, hertogin van Sussex

De meest recente bruiloft: die van Meghan en prins Harry. Zij trouwden op 19 mei 2018. Meghan droeg custom Givenchy door de Britse Clare Waight Keller. Waight Keller werd vlak daarvoor creatief director bij het Franse modehuis Givenchy. Meghan en Clare hebben nauw samengewerkt aan het ontwerp. 

Madeleine, prinses van Zweden

Op 8 juni 2013 trouwde Madeleine met financieel adviseur Christopher O'Neill in Stockholm. Ze trouwde in een bruidsjapon van Valentino. Achteraf zei Madeleine dat haar trouwjurk veel te groot bleek. Toen ze de kerkklokken al hoorde luiden, moest het team van Valentino de jurk heel snel op maat naaien. Veel stress, maar gelukkig is het op tijd goed gekomen. 

Victoria, kroonprinses van Zweden

Op 19 juni 2010 trouwde kroonprinses Victoria met Daniel Westling. Pär Engsheden hulde haar in crèmekleurige zijde, met een wijde boothals en voor een royal bruid best een sexy rug: eenvoudig, chic en tijdloos mooi. Er zat een afneembare sleep van bijna 5 meter aan vast die eraf kon voor het feest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© RVD / Kungahuset, Jonas Ekströmer

Letizia, koningin van Spanje

Op 22 mei 2004 trouwde Letizia met kroonprins Felipe. De jurk werd ontworpen door Manuel Pertegaz. De jurk was gemaakt van witte zijde en de borduursels van Franse lelies en korenaren in goud- en zilverdraad.

Mary, prinses van Denemarken

Op 14 mei 2004 trouwde Mary met kroonprins Frederik van Denemarken. Mary liet haar parelkleurige, satijnen trouwjurk ontwerpen door de Deen Uffe Frank. Er wordt gezegd dat het ruim 300 uur heeft geduurd om deze jurk te maken. De jurk heeft een sleep van maar liefst zes meter. We hopen voor haar dat ze hier comfortabele pumps bij droeg. 

Sofia, hertogin van Värmland (Zweden)

Op 13 juni 2015 trouwde Sofia met de Zweedse prins Carl Philip. Ze droeg een prachtige jurk met mooie details over beide armen. De jurk is ontworpen door Ida Sjöstedt.

Beatrix, prinses der Nederlanden

Op 28 juni 1965 trouwde prinses Beatrix met Claus.

Mabel van Oranje

Op 24 april 2004 trouwde Mabel met prins Friso. De jurk volledig onder de strikken is ontworpen door Viktor & Rolf. 

Elizabeth II, Koningin van het Verenigd Koninkrijk

Op 20 november 1947 trouwde de koningin met Philip Mountbatten. Ze droeg een prachtige jurk met parelketting. 

Eugenie van York

Op 12 oktober 2018 trouwde Eugenie met Jack Brooksbank. Ze droeg een jurk van het Britse label Peter Pilotto. De rug van haar jurk is prachtig uitgesneden om zo het litteken van haar scolioseoperatie uit te laten komen. De jurk is gemaakt van jacquardzijde, katoen en viscose en de stof aan de bovenkant van haar jurk is gemaakt in Como, Italië.

 

Beeld: BSR, Koninklijk Huis, Kungahuset

Laatste nieuws