Wut? Prinses Diana vermomd als man in een homobar

Echt gebeurd: prinses Diana met Freddie Mercury in een gay bar.

Lees ook

De biopic 'Bohemian Rhapsody' over Queen-zanger Freddie Mercury onthult een hilarische anekdote over de prinses van Wales.

Zowel Freddie als Diana waren bevriend met wijlen komiek Kenny Everett ('…but all done in the best possible taste') en zijn zakelijke partner Cleo Rocos. Op een middag in 1988 waren ze bij elkaar bij Kenny thuis, werd er champagne opengetrokken en keken ze naar 'The Golden Girls' met het geluid heel zacht. Ieder van hen sprak voor een van de dames, de improvisaties waren zonder uitzondering schunnig. Diana, wiens huwelijk met prins Charles toen al op de klippen was gelopen, was de strenge, nuchtere Dorothy.

Cleo (hier met Kenny in 1985) is de enige van het gezelschap die nog leeft (Freddy en Kenny stierven aan aids, respectievelijk in 1991 en 1995, Diana verongelukte in 1997) en kan er smakelijk over vertellen. "Toen de prinses vroeg wat onze plannen voor die avond waren, zei Freddie dat ze naar de Royal Vauxhall Tavern zouden gaan, een van de populairste homobars in het centrum van Londen. Diana, destijds 27 jaar, stond erop om mee te gaan. Ik zei: dat kun je niet maken, maar Diana had de beslissing al genomen en Mercury stond achter haar: 'Laat het meisje een beetje plezier hebben,' zei hij."

Omdat Diana het bekendste gezicht ter wereld had, waren de vier het erover eens dat er een vermomming aan te pas moest komen. "Verkleed me maar als man," zei de prinses volgens Rocos. Everett haalde een militair jasje uit zijn kast, Diana verborg haar blonde haar onder een van zijn leren petten en zette een donkere vliegeniersbril op. Ze bekeken met zijn allen het resultaat van alle kanten en kwamen tot de conclusie dat de prinses eruit zag als een homomodel met een enigszins excentrieke blik, maar dat ze er wel mee weg zouden komen. "Ik zou je niet kunnen zeggen of ons oordeel beïnvloed werd door massale inname van champagne en een namiddag lachen om bejaarde vrouwen," zegt Rocos.

De hemel mag weten waar Diana's beveiliging was, maar ze kwam zonder enige moeite de Royal Vauxhall Tavern binnen, ook omdat Kenny en Freddie hun flamboyante persoonlijkheid wat verder opschroefden als bliksemafleiders. "Diana ging naar de bar om drankjes te halen tussen de leernichten," zegt Rocos. "We zaten elkaar giechelend aan te stoten als een stel stoute kinderen."

Om de goden niet te verzoeken bleven ze niet langer dan 20 minuten. De prinses drong erop aan dat ze het nog eens zouden doen toen ze haar bij Kensington Palace afzetten. Freddie en Kenny zag ze nog vaker privé, maar de verkleedstunt hebben ze nooit meer uitgehaald. Over de avond is een toneelstuk gemaakt, 'Royal Vauxhall'.

 

Foto's © BSR Agency, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook