Jessica Mulroney als royal stylist: top of flop?

Met 33 kansen om hertogin Meghan te laten schitteren is het resultaat van Jessica Mulroney's keuzes niet erg indrukwekkend.

Lees ook

Samenwerken met je beste vriendin is hoe dan ook een uitdaging, al helemaal als je, zoals hertogin Meghan, een lange royal tour moet afwerken. Dus, hoe heeft Jessica Mulroney het ervan afgebracht?

Puristen zullen roepen dat het niet om de kleren gaat, maar om de goede bedoelingen en de aandacht voor mensen en goede doelen. Dat is ook zo, maar in de praktijk geldt toch echt dat een goede royal outfit, hoe oppervlakkig misschien ook, zo'n diplomatiek mediamomentje extra krachtig kan maken. En ook mensen die niet zo geïnteresseerd zijn in de charitatieve bedoelingen van de royals van dienst even kan laten opletten.

Prinses Diana kon dat als geen ander: zij gebruikte kleding als statement en als manier om haar aanwezigheid te versterken. Zo droeg ze voor hospices, ziekenhuizen en filantropische momenten zachte stoffen in lichte en vrolijke kleuren die haar compassie benadrukten. Handschoenen droeg ze niet omdat ze graag de handen van anderen vasthield en huidcontact wilde maken.

Diana was de eerste royal die een broek droeg naar een avondevent, met een smokingjasje en een strikje om de ernst van het moment te halen en de eerste om in een mannenpak uit te rukken (maar wél met een vleugje glam). En ze dacht zelfs na over stoffen: voor bezoeken aan blinden koos ze vaak fluweel, zodat ze voor hen zacht en aaibaar zou aanvoelen. Dit even als achtergrond om duidelijk te maken dat kleding wel degelijk een forse rol in het royal poppenspel heeft.

Stylist Jessica Mulroney kleedde haar BFF Meghan al toen die nog als actrice aan de weg timmerde en wordt gezien als de drijvende kracht achter de 33 verkleedpartijen die de hertogin van Sussex de afgelopen zestien dagen achter de rug heeft.

Het resultaat – vaak somber en eentonig – was niet om naar huis te schrijven.

En dan hebben we het niet over blunders als een label aan een rok laten hangen…

…of een royal in een transparante rok de straat op sturen – dat zijn leermomenten in de categorie 'loodveter'.

Dat Jessica een onvoldoende krijgt voor haar styling komt omdat het grootste deel van de kleding dodelijk saai was. Trenchcoats, beige, zwart, legergroen. Te weinig dat van de foto's afspatte, vrijwel niets dat vreugde opwekte…

… afgezien van een Oscar de la Renta cocktailjurk van $ 6790 die naar verhouding weer een beetje too much was.

De groen gestreepte Martin Grant was een onchique misser, de Reformation Pineapple jurk – toevallig ook een streepje –  zowel boven als onder wel erg bloot, met een kruishoge split.

De groene Jason Wu flatteerde Meghan voor geen meter, de pompons op de Figue Frederica die toch al een stijlbreuk opleverden, werkten ook niet echt.  

En verkleed als sexy verpleegster naar een theatergroep gaan is gewoon niet zo'n goede actie. Royal styling is een vak op zich. Het heeft niets met fashion te maken en alles met een goede indruk achterlaten. Voor staatsbanketten mag het glamour zijn, voor royals tours en werkbezoeken kan het beter aards blijven. Verzorgd, niet intimiderend of te 'corporate', wel opbeurend en fris. Binnen Meghans persoonlijke smaak valt daar best mee te werken, zelfs Bump Sussex in aanmerking genomen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kleinfeld Hudson's Bay (@kleinfeldcanada) op

Misschien moeten Jessica en Meghan, om inspiratie op te doen, toch eens gaan praten met een meer Europees georiënteerde stylist. Als de Duchess Down-under iets heeft bewezen, is het wel dat een Royal Tour echt iets anders is dan een rode loper-momentje of een meeting met je producer.

 

Foto's © ANP, Getty Images, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook