Yay! Ayako van Japan mét tiara op bruidsfeest

Na de kimono was de kersenbloesem aan de beurt!

Lees ook

Ze mag dan officieel geen prinses meer zijn, Ayako Moriya, voorheen Hare Keizerlijke Hoogheid, droeg gewoon lekker een tiara op haar bruidsfeest. That's our girl! 

Ayako en Kei Moriya trouwden tijdens een traditionele ceremonie waarbij de bruid een prachtige kimono droeg…

…en een kapsel had dat regelrecht uit een mangastrip leek te komen.

We're talking Serious Hairspray Goals.

Voor het bruidsbanket dat de volgende dag plaatshad in Hotel new Otani, liet ze het uitborstelen en opsteken en – what the hell, gewoon lekker een tiara erin, want je bent de bruid of niet.

En volgens kenner Prisma was de tiara een multifunctioneel collier van haar moeder Hisako.

Voor het banket waren de keizerlijke royals massaal uitgerukt, afgaand op de foto's hadden alleen de keizer en keizerin – beiden hoogbejaard – van de festiviteiten afgezien.

Kroonprins Naruhito, die volgend jaar tot keizer wordt gekroond, en zijn vrouw kroonprinses Masako (rode jurk) waren er wel. "Zorg voor een vreugdevolle familie die veel lacht door goed voor elkaar te zorgen," zo speechte de kroonprins.

Ook premier Shinzo Abe bevond zich onder de bruidsgasten.

Ayako had voor haar Kizuna-jurk van Norio Suzuki inspiratie gezocht in de beroemde Japanse kersenbloesem, zag eruit als een plaatje en leek heel gelukkig.

De kersverse echtgenoot leek ons nog wat onwennig in het keizerlijk gezelschap, maar is overduidelijk dol op Ayako dus happy claps all around.

 

Foto's © ANP, Imperial Household

Laatste nieuws

Zie ook