Tip: theatervoorstelling van Heel Holland Bakt-jurylid Robèrt van Beckhoven

Krijg nu de kans om de kunstwerkjes van Robèrt te proeven.

Lees ook

Wie kent ‘m niet: de sympathieke Brabander Robèrt van Beckhoven. Houdt wel van 'n hapje hier en daar en weet natuurlijk alles, maar dan ook echt álles van waar wij niet te veel van mogen eten. 

Tenminste, dat wordt moeilijk als je het brood en gebak van Robèrt daadwerkelijk krijgt voorgeschoteld, dan ga je vanzelf wel eten. Van Beckhoven is namelijk de enige persoon in Nederland die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger draagt.

Proeverij

In zijn nieuwe theatershow 'bij Robèrt: De Theatrale Foodexperience' krijgt iedereen de kans om de kunstwerkjes van Robért te proeven, hem vragen te stellen en zijn persoonlijke verhalen aan te horen. Zo vertelt hij onder andere over hoe hij opgroeide in de bakkerij van zijn familie in Oisterwijk, over hoe hij jeugdkampioen brood bakken in Nederland werd en hoe zijn liefde voor bijzondere desserts is ontstaan. En mocht je dan dus onderwijl constant slijmvorming in je mond hebben omdat Robért zo gedetailleerd z'n gerechten beschrijft, no worries. De voorstelling is tegelijkertijd ook een proeverij van gerechtjes en ingrediënten. Als er wordt gepraat over Brabant, krijg jij bijvoorbeeld een heerlijk vers worstenbroodje geserveerd, precies zoals 'ie hoort. 

Surprise!

Robèrt: ‘De inhoud en inspiratie van de show liggen in Oisterwijk. Het gaat over mijn leven als bakkerszoon, over het ambacht en het feit dat bij Robèrt écht een familiebedrijf is, waarbij we onze collega’s ook graag een gezicht geven. Ik kan natuurlijk nog niet alles verklappen, maar het uitgangspunt is steeds geweest: “verrassen”."

Het leuke is dat de Meester Patissier en Meester Boulanger veel humor gebruikt in z'n show met daarbij natuurlijk een gezonde dosis Brabantse nuchterheid. Niks geen onnodige showbizztaferelen, het is gewoon een avondje tafelen met iemand die heel gepassioneerd praat over bakken. En hij houdt van uitleggen,  jou iets nieuws leren. Want dat je een klassieke cake van gelijke delen bloem, ei, suiker en boter maakt, dat weten veel van ons wel. Maar waarom die cake dan toch altijd de neiging tot instorten heeft, da's een ander verhaal. En wat is eigenlijk het precieze verschil tussen een bakker en een patissier? En waar komen eigenlijk die procenten vandaan in donkere chocola? 

Bakvragen

Wil je ook smullen van de broodjes en gebakjes van Robèrt en hem jouw brandende bakvragen stellen? De show van Robèrt van Beckhoven is nu te zien in verschillende theaters. Kijk voor meer informatie op www.bijrobert.nl.

BEELD: SANDRA HOEKSTRA

 

Laatste nieuws

Zie ook