Brigitte Kaandorp wil geen kneuzig typetje meer spelen

En verandert hiervoor ook haar theaterpersoonlijkheid.

Lees ook

Cabaretière Brigitte Kaandorp (65) zit in de overgang en heeft een sabbatical van 2,5 jaar gehad. En daarom komt ze terug met een solovoorstelling 'Eh…'.

LEES OOK: Patty Brard blij programma te maken dat echt ergens over gaat

Brigitte vertelt in het programma 'Volle zalen' over de overgang, haar sabbatical en haar nieuwe solovoorstelling. 'Je eieren zijn op, de kinderen het huis uit, je lijf verandert. Ik had echt last van somberheid, slecht slapen, opvliegers… Niet sexy allemaal, maar het was wel zo.' Hierna zat Brigitte weer vol nieuwe grappen en ideeën, die allemaal over deze periode en haar leven van nu gaan. 

Omdat Brigitte ook wat ouder wordt, besefte ze dat ze haar theaterpersoonlijkheid moest veranderen. 'Tot nu toe speelde ik vaak het kneuzige typetje, maar je kunt niet tot je 88e de kneus zijn. Een wijze, oude vrouw word ik zo langzamerhand, je kunt niet meer faken alsof je van niks weet.'

Leuk wijf

De cabaretière besloot zich ook niet meer zo druk te maken om alles. 'Ik krijg een ouwe kop, oké, daar gaan we ook niks meer aan doen, dat ziet er alleen maar paniekerig uit. Tien kilo zwaarder? Ook goed, als het daar maar bij blijft. En als je daar overheen bent, dan heb je als het ware niets meer te verliezen. Wat gebeurt er dan? Wie ben je dan? Dan blijk je best nog wel een leuk wijf te zijn zonder al die dingen waar je altijd aan hing.' Je hebt helemaal gelijk Brigitte!

BRON: VOLLE ZALEN, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook