Hackwood Park, voor wie € 73,1 miljoen over heeft

Binnenkijken in het duurste landgoed dat ooit in Engeland te koop heeft gestaan.

Lees ook

Het meest hilarische in de makelaarsomschrijving van landgoed Hackwood Park is wel dat het landhuis – 24 kamers, verdeeld over een middendeel en twee vleugels die samen 4801 vierkante meter woonruimte bieden, een 'eengezinswoning' wordt genoemd.

Hackwood Park in Basingstoke (Hampshire) is gebouwd rond 1680 en was ooit een jachtslot, het ligt midden in een royal hertenpark. Dat de vraagprijs met € 73,1 miljoen astronomisch is (het is het duurste landgoed dat ooit in Engeland te koop heeft gestaan) heeft te maken met het feit dat het landhuis helemaal gerenoveerd is, personeelsvertrekken biedt én op 110 hectare grond staat.

Daarop staan nog eens 23 andere bouwwerken, zoals een theepaviljoen, een pittoreske brug, een standbeeld van George I, Japanse elementen en andere leuke hebbedingen van de adel.

De tuinen zijn de enige in Engeland overgebleven tuinen in Franse stijl en ingedeeld in acht verschillende sfeerblokken.

Het landgoed bestaat al sinds 1223 en kwam in de 16de eeuw in handen van de 1ste markies van Winchester. De familie promoveerde in de 17de eeuw tot hertogen van Bolton. De laatste eigenaar was Seymour Berry, 2de burggraaf Camrose die in 1995 overleed.

Zijn vrouw, lady Camrose (een onweerstaanbare socialite die op het toneel stond en eerder scheidde van biererfgenaam Loel Guinness en prins Aly Khan, met wie ze Aga Khan IV kreeg) woonde er tot haar dood in 1997.

Het huis werd rond 1999 verkocht en is momenteel van een buitenlandse miljardair die het liet registreren via een bedrijf op de Maagdeneilanden en het prachtig liet restaureren.

En uitstekend heeft onderhouden…

…tot en met de grote fontein toe. 

De huidige 5de burggraaf Camrose is Jonathan Berry (48) die aan zoon Hugo (18) ook weer een stamhouder heeft, maar beiden zijn niet rouwig niet de zorg te hebben voor het landgoed, het zijn meer stadsmensen..

Open dagen zijn er niet. Wie het huis wil zien, moet eerst met zijn financiële status bewijzen een serieuze koper te zijn en bovendien een zwijgcontract tekenen voor de voordeur zelfs maar open gaat, zo exclusief is het.   

 

Foto's © UK Sotheby's International Realty.

Laatste nieuws

Zie ook