Balenciaga wederom in de problemen door geurboompjes

En wederom om het na-apen van een ander product.

Lees ook

Tegen het wereldberoemde merk Balenciaga is een rechtszaak geopend. Het merk heeft sleutelhangers ontworpen in de vorm van een dennenboom en laten die nou nét op de Little trees geurboompjes lijken die je in je auto kan hangen. 

 

LEES OOK: Trend alert: dit is dé it-bag van komend seizoen

 

Wanneer je de sleutelhangers ziet denk je meteen dat het een geurboompje is, dus eigenlijk is het wel logisch dat de Amerikaanse Car-Freshner Corporation (bekend van Little Trees Air Freshener) boos is en hier een rechtsaak tegen wil aanspannen. Het grote, Spaanse merk heeft niet eens toestemming gevraagd om de boompjes te kopiëren.

 

Wanneer je een sleutelhanger gaat kopen, maar eigenlijk een geurboompje wil, raak je misschien even in de war, maar als je bij de kassa staat weet je al snel dat je fout zit. De Balenciaga sleutelhangers zijn namelijk voor €195,- te koop en de geurboompjes koop je al voor zo'n €3,-. 

 

Namaak

 

Voor Balenciaga is het niet de eerste keer dat ze in de problemen zitten. Demna Gvasalia, creatief directeur bij Balenciaga, heeft al vaker iets nagemaakt. Zo had je een ontzettend dure handtas die gekopieerd was van een Ikea tas. Ook een paar maanden geleden werd het merk aangeklaagd door verschillende souvenirwinkels. Een tas leek te veel op een typische souvenirszak uit New York. Het begint erop te lijken dat Demna Gvasalia af en toe niet zo heel veel inspiratie heeft. 

 

BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook