Wedding Bells! Hertogin Sophie trouwt graaf Maximilian

Droomhuwelijk tussen Duitse en Franse aristo aan de Tegernsee.

Lees ook

Sophie, hertogin van Württemberg (24) is getrouwd met Franse graaf Maximilian d’Andigné (29) in een aristohuwelijk waarvoor zowel de Franse, Engelse als Duitse adel uitrukte. 

Het stel trouwde in Saint-Quirin, de slotkerk van Kasteel Tegernsee en was in september al voor de wet getrouwd in Slot Altshausen. De bruid is de dochter van Philipp, hertog van Württemberg en Marie-Caroline, hertogin van Württemberg en zelf een geboren prinses van Beieren.

© Hertogdom Württemberg

Philip is de zoon van hertog Carl Württemberg, het hoofd van de familie. Het stel  trouwde in de residentie van hertog Max en Elisabeth van Beieren (hoe 'Sissi' wil je het hebben?), de opa van Sophie. Soof stamt ook nog eens af van prins Henri, graaf van Parijs en een van de mensen die aanspraak maakt op de Franse troon, zou die nog bestaan. Het mag duidelijk zijn, ze is niet van de straat.

© Kassandro / Wikimedia

Sophie woont zelf al jaren in Londen, maar groeide op in Frankfurt en heeft een zeer hechte band met de familie van haar moeder, vandaar de keuze van de trouwlocatie.

© Rufus46 / Wikimedia

Die er ook qua romantiek mag zijn. Er werd speciaal een houten parketvloer ingelegd, om een beetje in stijl te kunnen dansen.

© Hertogdom Württemberg

Maximilian, zoon van graaf Hervé en gravin Marie Adelaide d'Antigné, komt uit een Franse aristocratische familie die teruggaat naar de 14de eeuw, de polospeler groeide op in Parijs en Londen, waar hij Sophie leerde kennen. De hertogin droeg op haar trouwdag de kleine tiara van koningin Olga van Württemberg, voor haar huwelijk lid van de keizerlijke familie van Rusland (ze was een zus van tsaar Alexander II). Jawel, in deze kringen geldt dit als een 'kleine tiara'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Madame! (@madameei) op

Het koninkrijk van Württemberg heeft niet heel lang bestaan, van 1805 tot 1918. Aan het einde van WOI trad keizer Wilhelm II af en werd Duitsland een republiek. Onder de 356 bruidsgasten veel adel uit Duitsland, Frankrijk en Engeland.

 

Openingsfoto © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook