Prinses Grace Gala: waar was prins Albert?

Strategisch schaken om de spotlights te houden, laat dát maar aan prinses Charlene over.

Lees ook

Normaal gesproken is prins Albert er als de kippen bij als er iets te doen is rond zijn beroemde moeder, prinses Grace van Monaco, voorheen filmster Grace Kelly. Maar bij de Princess Grace Awards nam prinses Charlene de honneurs waar.

En dat is opmerkelijk want Hare Doorluchtige Hoogheid heeft niet zoveel met Grace. Niet alleen heeft ze haar schoonmoeder nooit gekend (Grace overleed in 1982), ze heeft er ook een harde dobber aan gehad om uit de schaduw van Alberts buitengewoon glamoureuze moeder te stappen. En zo zelf invulling te kunnen geven aan haar rol als prinses van Monaco en First Lady van het miljardairsparadijsje. Iets waar ze tegenwoordig steeds minder moeite mee heeft, lees maar even door.

Goed, Albert zat in Albanië waar hij de Orde van de Vlag van president Ilir Meta kreeg en diplomatieke dingen deed…

…en op bezoek ging bij prins Leka en prinses Elia van Albanië. We zien dat Leka pogingen doet om een baard te laten staan! Maar goed, de Grace Awards zonder een Grimaldi zijn ook weer zo niksig. Dus Charlene rolde eens met haar ogen, liet een privéjet bestellen en zei zoiets als: 'Ik doe het wel, maar op mijn voorwaarden.' En zo geschiedde.

Zodat Charlene – en mogen we even opmerken dat ze er weer buitengewoon strak bijliep? – afreisde naar New York. En daar niks geen ode aan Grace qua sprookjesgewaad bracht, maar lekker in haar eigen stijl kwam. Een pak van Ralph Lauren, inclusief bretels. Well played, Charlene.

Opmerkelijk was wel dat ook haar nichtje Pauline Ducruet, de dochter van prinses Stéphanie van Monaco die in NY woont, aanwezig was, maar dat Charlene en Pauline niet even samen poseerden. Er is geen brouille tussen de twee, maar het is nu ook weer niet zo dat het dikke vriendinnen zijn. En Charlene encanailleert zich niet graag met tweederangs Grimaldi's: ze was ook niet op de bruiloften van Andrea en Pierre, de zonen van prinses Caroline.  

Grote afwezige was ook Jazmin Grace Grimaldi, de oudste dochter van prins Albert, net als Pauline  woonachtig in New York en bovendien idolaat van haar oma. Het Grace Awards Gala is meestal haar momentje om even te shinen met haar vader. Maar Charlene heeft ook met haar een wat moeizame relatie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) op

Albert was bepaald geen blanco blaadje toen ze met hem trouwde en Charlene ziet het prinsdom graag gecentreerd om hun wettige kinderen, troonopvolger prins Jacques en eerste reserve prinses Gabriella.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door JazminGraceGrimaldi (@jazmingrimaldi) op

Om ongemakkelijke momenten op het gala te voorkomen had Jazmin Grace daarom veiligheidshalve een charitatief bezoekje aan de andere kant van de wereld gepland in Savusavu. As you do.

Gezellig all in the family is het dus bepaald niet bij de Grimaldi's. Maar als het aankomt op ongenaakbaar à la Grace zijn, heeft Charlene toch inmiddels haar sporen verdiend. Yay?

 

Foto's © ANP, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook