Dít wordt de titel van Baby Sussex!

Tijd om de naamkwestie nader te bekijken.

Lees ook

Nu iedereen wat is bekomen van het leuke nieuws dat prins Harry en hertogin Meghan hun eerste kind verwachten, is het zaak om de naamkwestie nader te bekijken.

Als Baby Sussex wordt geboren met koningin Elizabeth als staatshoofd en het is een jongetje, dan wordt hij graaf van Dumbarton, de tweede titel van prins Harry, hertog van Sussex. Zouden ze nog een kind krijgen en zou dat ook een jongetje zijn, dan wordt dat lord (voornaam) Mountbatten-Windsor. Is het een meisje dan wordt ze lady (voornaam) Mountbatten-Windsor.

Baby Sussex krijgt in de toekomst een upgrade naar H.K.H. prins/prinses van Sussex onder koning Charles III. De Queen is overigens in staat om die regels te veranderen. Dat deed ze in 2012 bij de Cambridge'jes. Door middel van 'Letters Patent under the Great Seal of the Realm' regelde ze dat George, Charlotte én Louis allemaal meteen Koninklijke Hoogheden werden en bij hun geboorte al de titel prins en prinses kregen.

Het ligt niet heel erg voor de hand dat ze dit ook bij de Sussex'jes zal doen. Zowel koningin Elizabeth als prins Charles willen de Engelse monarchie klein en beheersbaar houden. Het kind van Harry en Meghan wordt 7de in de lijn van de troonopvolging na Charles, William, George, Charlotte, Louis en Harry. Dat is niet direct een positie om met hoge titels te gaan strooien, maar je wéét het niet.

De baby zal waarschijnlijk als voorlopige achternaam Sussex krijgen, zoals Harry en William jarenlang Wales heetten en het trio van William en Kate naar school gaat als Cambridge. Wat betreft de voornaam: er zal echt wel het een en ander vernoemd worden naar geliefde familieleden, maar verwacht bij dit stel een niet al te traditionele roepnaam. Dat is dan weer het voordeel van niet pal op de troon zitten.     

 

Foto's © Getty Images / ANP

Laatste nieuws

Zie ook