Plaatje Praatje: Tom Cruise op Oprah’s bank

De acteur knielt voor de talkshowhost, geeft haar een high five en springt juichend op de bank.

In elke Beau Monde het verhaal achter een iconisch moment. Deze keer een verliefde Tom Cruise die in 2005 op de bank staat te springen in 'The Oprah Winfrey show'.

LEES OOK: Tom Cruise heeft zijn dochter al 1900 dagen niet meer gezien

Tekst SANDRA TEN BRINK

'He's in the building!' Het publiek gaat uit zijn dak als Oprah Winfrey haar gast Tom Cruise aankondigt. De acteur knielt voor de talkshowhost, geeft haar een high five en springt juichend op de bank. 'Wat is er met je?' gilt Oprah, 'zo ken ik je niet.' Waarop Tom wederom op zijn knieën gaat zitten, met zijn vuist gebald alsof hij een tennisser is die een cruciaal punt heeft gescoord. Om weer op de bank te springen, Oprahs handen te pakken en woest heen en weer te schudden. 'Ik ben verliefd,' roept de acteur. Zo gaat het nog minutenlang hysterisch verder, totdat Tom backstage verdwijnt, op zoek naar zijn nieuwe vriendin, Katie Holmes, om haar het podium op te slepen. Vertederd kijkt het publiek toe. Zie ze staan dan: het verlegen meisje (dat zou bekennen al vanaf haar tienertijd van Tom te dromen) en de superster.

Scientology 

Zeven jaar lang zien Tom en Katie er stralend uit. Totdat in 2012 duidelijk wordt dat zij hem, samen met hun dochter Suri, verlaten heeft. Over het hoe en waarom heeft Katie zich nooit uitgelaten, maar gefluisterd wordt dat de brunette zich niet kon vinden in de regels van Scientology, de levensovertuiging van Tom, door velen (onder wie de Belgische overheid) bestempeld als sekte. 

PS.

Na hun scheiding verdween Katie in de luwte. Ze verhuisde naar New York, waar ze sindsdien een teruggetrokken leven leidt. Volgens insiders is dit een deal met Tom – in ruil laat hij (én de Scientology-beweging) haar met rust en heeft Katie de voogdij over hun dochter Suri (12). 

BEELD: ANP

Laatste nieuws