Prins Nikolai: Royal Sneeuwvlokje haakt af

Oh dear. De prins doorbreekt een eeuwenoude traditie in ruil voor mascara.

Lees ook

Nou, dat heeft ook niet lang geduurd. Prins Nikolai van Denemarken (19) is na enkele weken al gestopt met de militaire academie, om zich op zijn modellenwerk te concentreren.

Nikolai, zoon van prins Joachim en zijn eerste vrouw gravin Alexandra, vond het toch een beetje tegenvallen, de discipline, het vroege opstaan en vooral het afzien tijdens een bivak. Het was misschien ook wel een al te grote overgang na een leven ten paleize, een luxe kostschool en de verrukkelijke hotels waar Zijne Hoogheid in zijn tijd als model – hij werkte onder andere voor Dior en Burberry – verbleef.

De prins heeft zelf de beslissing genomen om te stoppen met zijn 2-jarige opleiding tot reserve-officier in Haerens Sergentskole op Jutland, volgens de JydskeVestkysten. Daarmee breekt hij met een koninklijke traditie dat mannelijke leden van het Koninklijk Huis op een of andere manier deel uitmaken van de  strijdkrachten van het land.

Nikolai's vader Joachim en zijn oom kroonprins Frederik hebben hun sporen verdiend, de in de familie getrouwde prinsessen Mary en Marie maken deel uit van hulpverlenerstroepen.

"De koninklijke familie wordt erover geïnformeerd, zegt woordvoerder Koninklijk Huis, Lene Balleby. De prins is blij en kijkt reikhalzend naar Londen en Parijs. Zijn ouders zijn minder verrukt over de ontwikkeling. Zijn moeder Alexandra laat via haar woordvoerder Helle Von Wildenrath Løvgreen koeltjes weten "dat prins Nikolai tot het eerstvolgende schooljaar als model mag werken, maar daarna aan een opleiding zal beginnen."

Ook koningin Margrethe zal niet blij zijn met het nieuws. In augustus zei ze nog dat haar oudste kleinzoon zijn militaire dienstplicht moest vervullen. "Het maakte zijn vader blij en mij ook. Ik heb gezien hoe goed het is geweest voor mijn zonen." Kortom, Nikolai gaat er nog een harde dobber aan krijgen om fulltime voor de camera's te blijven, zou hij dat ambiëren.

 

Foto's © Getty Images, Det Danske Kongehus

Laatste nieuws

Zie ook