11 x Klef is het nieuwe Koninklijk

Als het zo doorgaat, zullen de Queen en de hertog van Edinburgh nog hand in hand gaan lopen.

Lees ook

Royals krijgen steeds menselijkere trekjes. Nieuwste trend onder Koninklijke Hoogheden: hand in hand lopen en openlijk genegenheid tonen. 

Misschien komt het door het ontwapende getortel van prins Harry en hertogin Meghan, die niet van elkaar af kunnen blijven. Of het komt omdat er inmiddels echt een nieuwe generatie, die wat minder benauwd is om affectie te laten zien, de toon zet. Hoe dan ook, de tijd dat royals statig en stoïcijns door het leven gingen – en vooral niet lieten zien dat ze over gevoelens beschikten – lijkt voorgoed voorbij. En dat leverde de afgelopen weken (en eerder) lieve plaatjes op.

De Sussex'jes

Ere wie ere toekomt: de tactiele manier waarop Harry en Meghan met elkaar omgaan…

…lijkt echt de trend te hebben gezet.

De Oranjes

Bij het werkbezoek aan Duitsland marcheerden koning Willem-Alexander en koningin Máxima vorige week gezellig hand in hand door Mainz.

Het was niet helemaal brekend, want ze zijn wel vaker op innigheid te betrappen #lief! 

De Cambridge'jes

Prins William kun je zo zo'n beetje uittekenen…

…nieuw was echter het handje vasthouden in de kerk.

Bekend is echter dit handje: 'Hij is van mij, dames.'

De Zuiderburen

Koning Filip en koningin Mathilde zijn nog van de oude stempel en proberen zo statig mogelijk door het leven te gaan, maar soms sluipt het handje-vasthouden er toch even in.

En onlangs liepen ze zelfs voor een officieel portret met het hele gezin hand in hand. Andere tijden, mensen. 

De Lux'jes

Groothertog Henri en zijn vrouw Maria Teresa lopen soms zomaar in het wild hand in hand door Luxemburg om een hapje te gaan eten. En over een dikke zoen doen ze ook niet moeilijk. 

De Denen

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken zijn misschien wel het meest handtastelijke stel royals van Europa.

De Noren

Voor een stel dat overduidelijk dol op elkaar is, is het even zoeken voor een hand-in-hand foto van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit, maar ze zíjn er wel. 

Ook koning Harald en koningin Sonja blijven meestal keurig van elkaar af, al vieren ook zij de teugels: voor hun gouden huwelijksjubileum trakteerden ze op dit kiekje.

Jordanië

Koning Abdullah en koningin Rania van Jordanië hebben patent op lekker Koninklijk Klef, #relationshipgoals

De Wales'jes 

Zelfs kroonprins Charles en hertogin Camilla, toch van de generatie Koninklijk & Koel, hangen tegenwoordig knus tegen elkaar aan. 

Queen

Is er dan niet één stel dat ijzerenheinig de stiff upperlip erin houdt? Natuurlijk wel: de Queen en de hertog van Edinburgh zijn dol op elkaar en reeds sinds 1947 getrouwd, maar aanminniger dat dit wordt het in het openbaar niet #noblesseoblige.

Lees ook 

 

Foto's © ANP, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook