Prestigeklusje voor hertogin Kate

Lenzen, perspectieven, belichting - Hare Koninklijke Hoogheid kan het er úren over hebben.

Lees ook

Hertogin Kate heeft het nieuwe fotografiecentrum geopend van het Victoria & Albert Museum.

Fotografie is een beetje een pet project van de hertogin van Cambridge (36), die zelf niet onaardige portretten van haar eigen kinderen schiet en wier voorbereiding en kennis dan ook wel wat verder gaat dan het A4'tje van de briefing. Het leverde haar al een erelidmaatschap van de Photographic Society op.

De opening van het nieuwe fotografiecentrum was haar eerste optreden als Koninklijke Beschermvrouw van het Victoria & Albert Museum. Ze had er een zwierige nieuwe Erdem met een asymmetrische halslijn en uiteraard erg veel knopen voor aangetrokken, #DuchessofButtons. 

Erdem had een beetje koninklijke inspiratie voor de collectie waar deze jurk uit komt: 'Na te hebben ontdekt dat koningin Elizabeth II een fan van jazz is, ontwierp Erdem Moralıoğlu zijn Spring '18 collectie rond het idee wat de Queen zou kunnen hebben gedragen naar de Harlem's Cotton Club.' As you do. 

Ook mee: Kate's nieuwe PA Katherine Quinn, de vrouw links bovenin, met het korte blonde haar. 

Bij de jurk kloeke oorhangers, eveneens van Erdem. Het was een buitengewoon geslaagde look, afgaand op de lovers & haters in Twitterië. De nieuwe rol geeft aan dat het de Cambridge'jes menens is, als het aankomt op hun taken als fulltime royals. Het Victoria & Albert is een buitengewoon prestigieus museum met sterke banden met de koninklijke familie.

Kate studeerde kunstgeschiedenis aan de universiteit van St. Andrews 'en heeft speciale interesse in design en visuele kunsten', aldus Kensington Palace. Voor ze beschermvrouw werd opende ze al eens een nieuw onderdeel van het museum, dus ze bevond zich op vertrouwd terrein.

Bij zo'n rol helpt het enorm als de royal van dienst daadwerkelijk interesse heeft voor het thema, toen ze nog deel uitmaakte van de koninklijke familie kon Sarah, hertogin van York vaak haar verveling niet verbergen als ze op werkbezoek was.

In de uitgebreide fotografiecollectie van het Victoria & Albert bevinden zich veertien foto's van Mary McCartney, de dochter van muzikant Paul, die koningin Elizabeth mocht vastleggen in haar kantoor. Paul zelf doneerde ook nog eens 63 foto's van zijn overleden vrouw, fotograaf Linda McCartney.  

 

Foto's (c) Getty Images, Label ID's HeavenLM

Laatste nieuws

Zie ook