Tom Hardy vertelt over schokkend verleden als drugsverslaafde

'Ik zou mijn moeder verkocht hebben voor een beetje crack.'

Lees ook

Amerikaanse acteur Tom Hardy is getrouwd, heeft twee kinderen en speelt in een nieuwe horrorfilm die vandaag uitkomt. Klinkt niet slecht, toch? Wel was hij van jongs af aan verslaafd aan drugs en alcohol en die verslaving, daar vecht hij nog steeds tegen.

LEES OOK: Waylon vindt zichzelf saaie huismus na leven vol drugs

Vandaag verschijnt de horrorfilm Venom, waarin Tom een onderzoeksjournalist speelt wiens lichaam wordt overgenomen door een alien die zich met mensenvlees voedt. Om zich helemaal in te leven in de rol kijkt Tom terug naar zijn leven als drugsverslaafde. 

Interesse

In de Britse talkshow Good Morning Britain vertelt Tom dat hij vanaf jongs af aan al interesse had in drugs en dat hij het gebruikte vanaf zijn dertiende. 'Het begon al op mijn elfde, toen een agent langskwam op school om te vertellen hoe slecht drugs waren. Hij had het onder meer over het snuiven van lijm. Het eerste wat ik toen dacht was: nu weet ik waar ik het kan vinden. Op zijn zestiende was hij al zo de weg kwijt, dat hij van de middelbare school werd gestuurd en vaak in aanraking kwam met de politie. Dit alles kwam door zijn hevige drugs– en alcoholgebruik. En als dat nog niet erg genoeg was, vertelt hij aan New Zealand's Essentials magazine: 'Ik zou mijn moeder nog verkopen voor een beetje crack.'

Afkickkliniek

In 2003 ging het zelfs zo slecht met de acteur dat hij in een bloed- en braakselplas is gevonden op een stoep in Londen. Vanaf toen is hij naar een afkickkliniek gegaan, waar de therapie gelukkig succesvol was. Hardy weet ondertussen al meer dan tien jaar van de drugs en alcohol af te blijven, maar hij liet aan de Britse krant The Mirror weten dat het snel weer fout kan gaan. 'Als ik vier glazen bier zou drinken en een halve fles wodka, kan ik deze kamer nog steeds in drie minuten doen veranderen in een absolute nachtmerrie.'

Acteren

Aan Daily Mail vertelt Tom dat acteren het enige was wat hem staande hield. 'Ik ben er ooit mee begonnen om mijn vader trots te maken, dat was de enige reden. Ik was enig kind en was tot niet veel anders in staat. Toen ik ontdekte dat ik er goed in was, kon ik mezelf telkens opladen om er tijd in te investeren en er moeite voor te doen.' Momenteel doet de acteur er alles aan om uit de buurt van drugs te blijven, al is het maar voor zijn vrouw Charlotte Riley en zijn twee kinderen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What’s going on here Tom? ??☺️? – #tomhardy #youngtomhardy #tomhardyaddicted #tomhardyfans #tomhardypics

Een bericht gedeeld door Jo Hopkins (@johoptheonetomhardy) op

BRON: DAILY MAIL, THE MIRROR, NEW ZEALAND'S ESSENTIALS MAGAZINE, GOOD MORNING BRITAIN, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook