Deze 5 Windsor-prinsessen gingen Eugenie voor

Het aantal keren dat een geboren Windsor-prinses trouwde is op één hand te tellen.

Lees ook

Royal Weddings waren er de laatste jaren wel meer, maar dat een geboren prinses trouwt – Eugenie van York, morgen! – komt in het Verenigd Koninkrijk niet zo vaak voor.

Diana Spencer was een lady, Sarah Ferguson, Sophie Rhys-Jones, Autumn Kelly, Sophie Winkleman, Kate Middleton, Zara Phillips en Meghan Markle trouwden allemaal als burger met een royal.

© Duchess of Pemberley

Lady Sarah Chatto en lady Helen Taylor zijn weliswaar nichtjes van de Queen en geboren in de koninklijke familie, maar geen Koninklijke Hoogheden. En dat is prinses Eugenie van York wél. We zetten de recente voorgangers van Eugie even voor je op een rij.  

Prinses Anne

In 1973 trouwde prinses Anne voor het eerst, met Mark Phillips, in Westminster Abbey met alles erop en eraan.

Inclusief trouwfoto's van topfotograaf Norman Parkinson. Met een vermoordde ijsbeer en het binnenplein van Buckingham Palace als decor. 

Anne's tweede huwelijk met Tim Lawrence had in 1992 plaats in Schotland en was aanzienlijk eenvoudiger. Bij dat huwelijk waren slechts dertig gasten, veelal familie. En de bruidegom reed zelf!

Prinses Alexandra

Prinses Alexandra van Kent is een volle nicht van koningin Elizabeth: haar vader prins George (hertog van Kent) was de broer van koning George VI, de vader van Elizabeth. Alexandra trouwde in 1963 met Angus Ogilvy in Westminster Abbey. Haar loodzware jurk was ontworpen door John Cavanagh en gemaakt van Valenciennes-kant, ze droeg er de City of London tiara bij. Het bruidsmeisje links is haar nichtje prinses Anne, hier 12 jaar. 

Prinses Margaret

In 1960 trouwde prinses Margaret, de zus van de Queen, met Antony Armstrong Jones in Westminster Abbey. Het was het eerste royal huwelijk dat op tv werd uitgezonden en het werd bijgewoond door 2000 gasten.

Margaret droeg een jurk van Norman Hartnell, haar tiara was nieuw en lekker opzichtig want 'Margot' zoals intimi haar noemden pakte in dit geval echt even haar momentje.

Prinses Elizabeth

Toen nog prinses Elizabeth trouwde in 1947 met Philip Mountbatten in Westminister Abbey. Omdat Engeland nog niet hersteld was van de oorlogsjaren moest ze het doen met stof die 'op de bon' (op rantsoen) was.

Norman Hartnell maakte hem, ze maakte zichzelf op en toen haar trouwtiara bij het vastzetten brak, stond de royal juwelier gelukkig stand-by om de boel op tijd aan elkaar de solderen. Stress!

Koningin Victoria

Toen al koningin Victoria trouwde in 1840 met prins Albert van Saxe-Coburg en Gotha in de koninklijke kapel van St. James's Palace in Londen. Foto's zijn er niet van, George Hayter schilderde de ceremonie.

 

Morgen lees je vanaf 12:00 alles over het huwelijk van prinses Eugenie en Jack Brooksbank hier, op Beau Monde! 

 

Openingsbeeld © Norman Parkinson / Getty Images, andere beelden © ANP, Getty Images, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook