Groot verdriet voor koningin Margrethe

En weer moest de koningin van Denemarken afscheid nemen...

Lees ook

Koningin Margrethe heeft afscheid moeten nemen van haar oudste hondje Helike. De teckel (12) was al enige tijd ziek, zodat de koningin de moeilijke beslissing moest nemen haar in te laten slapen.

Margrethe en haar eerder dit jaar overleden man prins Henrik hebben hun hele leven honden gehad, voornamelijk teckels.

Helike was het laatste hondje dat de koningin nog herinnerde aan de tijd dat haar man nog niet kampte met dementie en ze samen erg van hun honden en het leven genoten. De teckels gingen overal mee naar toe en hadden op het vliegveld van Kopenhagen zelfs een eigen strookje gras, voor een laatste plasje voor een vlucht.  

Helike, hier in augustus op kasteel Grasten, was een hele persoonlijkheid die met koninklijke allure op bordessen stond en bij inkomende staatsbezoeken ook graag vooraan stond, bij haar baasje. Het hondje heeft haar laatste dagen in een dierenziekenhuis doorgebracht, 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) op

De Deense koningin heeft nog twee teckels: Tilia (midden) is het hondje dat Henrik tijdens zijn laatste jaren, toen hij al behoorlijk ziek was, gezelschap hield. Margarethe zorgt er nu voor. Zelf adopteerde ze nog niet zo lang geleden puppy Nelly (rechts), om een beetje vrolijkheid om zich heen te hebben, in een periode waarin het allemaal niet zo zonnig verliep voor de Denen.

 

Foto's © PPE Agency, Det Danske Kongehus

Laatste nieuws

Zie ook