Dít zijn de codenamen van Meghan en Kate

De staf van Kensington Palace heeft dikke pret met het verzinnen van codenamen voor hun bazen.

Lees ook

Iedereen die maar een beetje bekend is, gebruikt wel eens een andere naam om onder radar te blijven. Zo ook de Sussex'jes en de Cambridge'jes.

Kensington Palace in het algemeen, en de beveiliging van prins William, hertogin Kate, prins Harry en hertogin Meghan in het bijzonder, gebruikt verschillende namen om te voorkomen dat locaties of boodschappen in verkeerde handen komen.

Zo zijn Harry en Meghan voor hun staf 'David Stevens' en 'Davina Scott', een knipoog naar hun titel 'Duke and Duchess of Sussex'. Voor de initialen wordt steeds iets nieuws verzonnen. Zo is Harry ook al eens Dominic Stewart geweest en gaat het over Meghan als de woorden Danielle Steel vallen. Verboden in het D-genre is Diana, in verband met de legendarische prinses die bij die naam hoort.

Voor prins William en hertogin Kate geldt hetzelfde, zij gaan bij het maken van privéafspraken door het leven als Danny Collins en Daphne Clark, of andere variaties op DC, naar 'Duke en Duchess of Cambridge'. Onder dit soort varianten staan ze ook in de telefoons van hun staf, om bij een hack of verlies de kans kleiner te maken dat hun gegevens in verkeerde handen vallen.

De staf heeft trouwens schaamteloos plezier als het gaat om de afkortingen: zo wordt de hertog van Sussex onmiddellijk omgedoopt tot Dick Sadwedge (sneure klootzak) als hij humeurig is en is Meghan al eens Dorothy Sage (Doortje Salie) geweest na een al te uitgebreide uiteenzetting over koken en kruiden. Oh dear. 

 

Foto's © Getty Images, bron: Daily Mail 

Laatste nieuws

Zie ook