Keira Knightley heeft felle kritiek op hertogin Kate

Voor een popje dat zelf opgetut over rode lopers zwikt, oordeelt ze wel erg makkelijk over Kate's keuze om na de bevalling glam te verschijnen.

Lees ook

De sisterhood is duidelijk niet al te sterk in de kring van Bekende Moeders, want actrice Keira Knightley heeft onaardige dingen gezegd over de hertogin van Cambridge. Wat is er aan de hand?

Keira beviel in 2015 van haar dochter Edie, één dag voor Kate prinses Charlotte op de wereld zette. En La Knightley was niet blij met de manier waarop Kate zich, enkele uren na de bevalling, aan de wereld toonde. In Feminists Don't Wear Pink (And Other Lies) schrijft ze:

"We staan en kijken naar het tv-scherm. Zeven uur (na de bevalling) verlaat ze het ziekenhuis, opgemaakt en op hoge hakken. Het gezicht dat de wereld wil zien. Verberg. Verberg onze pijn, het opensplijten van onze lijven, onze lekkende borsten, onze rondrazende hormonen." 

"Zie er mooi uit, zie er stijlvol uit, laat je slagveld niet zien, Kate. Zeven uur nadat je hebt gevochten met leven en dood, zeven uur nadat je lichaam is opengebroken en er bloederig, schreeuwend leven uitkomt. Laat het niet zien. Zeg er niets over. Sta daar met je dochtertje en laat je fotograferen door een roedel mannelijke fotografen." Keira gaat vervolgens in op haar eigen bevalling die overduidelijk erg pijnlijk en traumatisch was.

Keira's essay 'The Weaker Sex' is vast goedbedoeld, om moeders een hart onder de riem te steken dat ze zich niet verplicht moeten voelen om er na de bevalling meteen weer als een yummy mummy uit te zien. Maar het komt wel een beetje gefrustreerd over. Kate heeft te maken met de geschiedenisboekjes en heeft na de bevallingen haar verantwoordelijkheid daarvoor genomen. Vanuit haar standpunt is het begrijpelijk dat ze zich liever met een likje make-up en een leuke jurk laat vastleggen dan in een joggingbroek met verwilderd haar.

Keira zelf maakt er tenslotte ook even werk van in een Chanelletje als ze over een rode loper moet, met razende hormonen en al. Dat is werk, zoals dit als werk kan worden gezien voor de aanstaande koningin van Engeland.

Zou Keira zich beter hebben gevoeld over haar eigen bevalling als Kate als wrak voor de Lindo Wing had gestaan? Hertogin Kate heeft tijdens de zeer korte fotomomenten nooit gedaan of er niets was gebeurd: bij George stak haar pasbevallen buik prominent naar voren.

Bij Charlotte wist ze niet hoe snel ze in de auto moest komen.

En bij Louis was ze overduidelijk vermoeid. Stralend, maar vermoeid. Verloskundigen zien het vaker, dat een kraamvrouw zo high van de adrenaline is dat ze uren na de bevalling nog strak van de opwinding staat. Dat gaat vanzelf over. En reken er maar gerust op dat Kate na dat bordesmomentje ook gewoon in een joggingbroek op de bank is gekropen om bij te komen. Elke vrouw is anders, elke bevalling is anders, laten we iedereen in zijn waarde laten.

 

Foto's © ANP

Laatste nieuws

Zie ook