Spanje in de ban van Alba Bruiloft

De kersverse hertogin van Huescar droeg geen tiara tijdens de paleisceremonie.

Lees ook

Iedereen die meent iets voor te stellen in de Spaanse aristocratie was te Madrid voor het huwelijk van de hertog van Huescar, Fernando Fitz-James Stuart y Solis en Sofia Palazuelo, allebei 28 jaar.

Fernando is de erfopvolger van het Huis van Alba, een van de oudste adellijke families van Europa. Het stelde trouwde in Paleis Liria, een van de paleizen van de familie, die er warmpjes bijzit.

© PPE Agency

Het bruidspaar was een pláátje en zag er bij tijd en wijle uit alsof ze rechtstreeks van een olieverfje waren gestapt. De ceremonie werd gehouden in de tuin van het paleis, waar in de schaduw van het gebouw (het was er 33 graden) een blauwe loper was gelegd. Het jawoord werd geleid door familiepriester Ángel en priester Ignacio Jiménez Sánchez-Dalp.

© Josie TV

De bruidegom liep gearmd met zijn moeder naar het altaar. Matilde Solís koos voor een ontwerp van Lorenzo Caprile in blauw en een zwarte mantilla. De hertog van Huéscar droeg het uniform van de Real Maestranza de Caballeria, een koninklijk regiment.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 365 BODAS (@365_bodas) op

De bruid werd door haar broer naar het altaar geleid en droeg een zeer eenvoudige jurk met korte mouwen en een V-hals van haar tante, ontwerpster Teresa Palazuelo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mybagsandme (@mybagsandme) op

De lange cape fungeerde als sleep en omdat het grotendeels een buitenbruiloft was, had ze afgezien van een tiara of sluier. In plaats daarvan droeg Sofia een wit haarsieraad gemaakt van veren door Teresa Briz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @moimoibcn op

Ook haar boeket was eenvoudig: witte Avalanche rozen met veel botanisch groen.

Na afloop van de ceremonie kregen de 600 gasten (slechts een select gezelschap paste in de paleiskapel, de rest volgde het jawoord via schermen) een lunch aangeboden in de historische tuin van het paleis. Daar deed men zich te goed aan een driegangenmenu met als dessert een Arabische taart van filodeeg, banketbakkersroom, slagroom en amandelen. Wie daar niet van smulde was de vader van de bruid: Fernando en zijn dochter zijn sinds 2008 gebrouilleerd.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Juan Rico Flores (@juanricoflores) op

De hoogste aanwezige gast was oud-koningin Sofia van Spanje, die – verschil moet er zijn – door een andere deur naar binnen ging dan de andere gasten.

Onder de gasten mode-ontwerpster Agatha Ruiz de la Prada (midden) en haar kinderen Cosima Ramirez en Tristan Ramirez…

…en adel assorti. Dit is Pilar Gonzalez de Gregorio, dochter van wijlen Sidonia, hertogin van Medina…

… en Carlos Falco, markies van Grinon en zijn vrouw Esther…

…de hertog van Alburquerque, Ioannis Osorio met zijn vrouw Blanca Suelves…

…en Brianda Fitz-James, nichtje van de bruidegom, die best een beetje lijkt op de hertogin van Alba die Goya schilderde.  

 

Openingsbeeld © PPE Agency, andere foto's via ANP.

Laatste nieuws

Zie ook