Ernstig zieke Rossana Kluivert vindt veel steun bij familie

Begin dit jaar werd er borstkanker bij Rossana Kluivert gediagnosticeerd. 

Begin dit jaar werd er borstkanker bij Rossana Kluivert gediagnosticeerd. Hoewel het er in eerste instantie op leek dat ze, ondanks haar ziekte, alsnog kon afreizen naar Curaçao  voor de opnames voor een real life-serie op TLC, hadden de artsen het toch afgeraden en moest ze haar droom uitstellen. Voor het nieuwe programma Kluivert Dog Rescue Center zou de brunette straathonden op Curaçao redden. 

LEES OOK: Wow: zo ziet de zoon van Andrea Bocelli er nu uit (knap!)

In mei ging Rossana in Barcelona onder het mes, gelukkig heeft de vrouw van Patrick Kluivert veel steun aan haar gezin. "Je ligt in je bed, je voelt je ziek, je voelt je beroerd en je geest wil opstaan en aan de slag, maar dat kan niet", aldus Rossana. Ze laat weten dat haar zoon Nino (22) ook enorm voor haar klaarstaat. "Hij maakt zich echt zorgen en wil dan dingen voor me doen." Ook de jongste Kluivert-telg, Shane (10), is behulpzaam. "Ik vond het moeilijk om hem achter te laten terwijl ik naar Curaçao ging, maar hij zegt dan: ‘Maakt niet uit mam, ik ben bij oma, het komt goed. Zo kunnen we veel meer hondjes redden’. We zijn echt een familie, iedereen heeft zijn eigen dingetje om te helpen."

Geluk

Twee maanden geleden onderging ze haar laatste bestraling. Nu vertelt ze voor het eerst over deze heftige periode én dat ze behoorlijk veel geluk heeft gehad. "Ik ben er nog, ik heb geluk, ik heb niet gestreden", legt ze uit in het gesprek met RTL Boulevard. "Mensen zeggen vaak: 'Je bent zo sterk, je bent een vechter.' Maar ik heb gewoon geluk. Mensen die dood zijn, die hebben pas gestreden, en die hebben geen geluk gehad."

Er staan Rossana nog meer behandelingen te wachten. "Het is nog steeds zwaar. Ik moet nog een traject in." Over een aantal weken wacht haar nog een operatie waarbij haar eierstokken preventief worden verwijderd. "We willen niet dat het terugkomt."

BRON: MARIE CLAIRE, BEELD: ANP

Laatste nieuws