Actrice Sanne Vogel verliest ongeboren kindje

Actrice Sanne de Vogel verloor haar ongeboren kind na vier maanden. Dat maakt ze zelf bekend op Instagram.

Lees ook

Actrice Sanne de Vogel verloor haar ongeboren kind na vier maanden. Dat maakt ze zelf bekend op Instagram.

LEES OOK: Man Chantal Bles over zieke dochtertje: 'het is heel pijnlijk'

„’Het leven’ is niet vlekkeloos. Verdriet hoort erbij. Melchior en ik verloren deze zomer na een zwangerschap van vier maanden ons dochtertje, de details doen er niet toe, het verdriet was groot”, schrijft Sanne onder de foto van haar en haar vriend Melchior. Het was in de media niet bekend dat Sanne uberhaupt zwanger was.

Babyreclames

Het kostte Sanne daarom moeite om het verlies te delen, maar de babyreclames op Instagram gaven de doorslag voor haar. Het medium wist namelijk al dat ze zwanger was voordat ze het aan haar vrienden vertelde. Doordat de actrice op Google op zoek was geweest naar babyproducten, kreeg ze een tijdlijn op Instagram waarin ze van alles zag wat met baby's te maken had.

"De liefde die we voor elkaar voelen is alleen maar gegroeid, dat is dan weer de mooie kant van het verdriet. Ik heb lang nagedacht of ik dit nu wel of niet zou delen, of ik het zou durven, wat wil je wel delen en wat niet? Ik vind het belangrijk om het wel te doen. Ik word hier op Instagram nog steeds dood gegooid met babyreclames. Instagram wist namelijk al dat ik zwanger was voordat ik het mijn vrienden vertelde, lang leven ‘het zoeken op Google’, maar alle zoekopdrachten over het verlies van een kindje worden genegeerd, daar is geen geld aan te verdienen, dus blijven de dikke buiken, blije moeders en alle bijbehorende diensten en producten mijn tijdlijn vullen, best pijnlijk" aldus Sanne.

Schaamte

"Inmiddels weet ik dat heel veel zwangerschappen mislopen en dat hier weinig over gesproken word. Dat vind ik gek, het is belangrijk er over te praten, om zo’n groot verlies een plekje te kunnen geven. Maar op de een of andere manier is het een taboe en is verdriet een emotie waar mensen zich voor schamen. Bij deze… Het leven kan soms gemeen zijn, dat hoort erbij, je komt er (meestal) wel weer bovenop en vaak is het leven ook onwaarschijnlijk mooi. Zo… moest ik even zeggen, dan ga ik nu weer verder met het posten van katten filmpjes en vakantietips!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sanne Vogel (@sannevogel) op

BRON: INSTAGRAM, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook