Aldi komt met flessen prosecco van 6 liter

Hij is prijzig, maar perfect voor een verjaardag of feestje.

Lees ook

Met verjaardagen een koelkast vol kopen aan wijn, het is allemaal zo onhandig en daarom komt Aldi nu met een fles prosecco van 6 liter: de Giotti Spumante Prosecco.

LEES OOK: Moet je hebben: fust waar 19,5 liter wijn in verstopt zit

De grote fles komt nog voor de feestdagen in de schappen, namelijk 14 november. In plaats van veel verschillende flessen kopen, kun je nu één grote halen. Uit de fles gaan zo'n 64 glazen, terwijl je uit een normale fles prosecco zo'n zes glazen schenkt. Je koopt hem voor €89,-. Niet duur toch?

Smaak

Velen zijn natuurlijk wel benieuwd naar wat voor wijn het is en waar hij naar smaakt. Dit is namelijk geen wijn die je zomaar even meeneemt tijdens het boodschappen doen. Zo laat Aldi weten: 'Het is een zoete, bijna crème-achtige wijn met citroensmaak, peer en mandarijn en dat maakt deze prosecco een echte publiekstrekker dit jaar.'

Of deze gigantische fles in je koelkast past, dat is nog maar de vraag. Dat is dan misschien het nadeel aan deze fles. Toch maar die wijnklimaatkast aanschaffen dan? Verder zien wij alleen maar voordelen. Want hoe irritant is het om met allemaal losse flessen te moeten slepen? Ook zit je dan aan het einde van de avond met een heleboel lege flessen waar je vanaf moet. Eén hele grote fles kopen is dus zo gek nog niet. Het bespaart je een hoop gesjouw. 

Omdat de fles over een paar weken al in de winkels verkrijgbaar is, vinden wij dit een echte aanrader voor de feestdagen. Wat dacht je van Oud & Nieuw? Zo hoef je om twaalf uur maar één fles tevoorschijn te halen om al je gasten van een glaasje bubbels te voorzien. Of geeft een vriendin een nieuwjaarsborrel? Met deze fles kom je niet bepaald met lege handen aan. Een goede binnenkomer! Proost!

BRON: ALDI, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook