Nielson: ‘Ik heb ook een donkere kant’

Na al die vrolijke Neder-hitjes was hij wel toe aan iets anders.

Lees ook

Na al die vrolijke Neder-hitjes was hij wel toe aan iets anders. Want zanger Nielson (28) is meer dan ‘Beauty & the brains’.“Ik heb ook een donkere kant. Soms dwaal ik nachtenlang over straat, verdrinkend in mijn eigen sores.”

productie en tekst NICOLE GABRIËLS foto’s BOP MULDER styling PETER WESTENBERG visagie MARIJE ROSENBACH

Wie zou jou moeten spelen in een film over jouw leven? “Ik heb een hoge pet op van Martijn Lakemeier. Voor het nummer ‘Hoe’, dat ik maakte met Miss Montreal, speelde Martijn in de videoclip. Sindsdien ben ik onder de indruk van zijn spel.”

Wat zijn de hoogste piek en het diepste dal die in die film getoond zullen worden? “Zowel de scheiding van mijn ouders, op mijn negende, als een gebeurtenis met een vriendengroep, hebben mij gevormd. De scheiding van mijn ouders deelde ons gezin in tweeën en dat was hartverscheurend. Ineens woonden mijn drie oudste broers bij mijn vader. De drie jongsten, onder wie ikzelf, bleven bij mijn moeder. Dat was zwaar, ik wilde iedereen bij elkaar houden. Een aantal jaren later kreeg ik in mijn vriendengroep een klap van een andere orde te verwerken. Ik was een jaar of zestien toen ik op een heel harde manier uit die groep werd gezet. Een manipulatief meisje was het gelukt om een wig te drijven tussen mij en mijn vrienden. Gelukkig waren mijn broers er voor me om me op te vangen. Die vrienden heb ik nooit meer gesproken. Op één persoon na, die er spijt van had. De pieken in mijn leven kan ik toeschrijven aan mijn vrouw, Hanna. We leerden elkaar kennen op ons zeventiende. We zijn nu elf jaar samen waarvan twee getrouwd. Zij werd verliefd op mij toen ik op mijn kwetsbaarst was, net na die gebeurtenis op de middelbare. Ik dacht dat ze way out of my league was, maar ik ging ervoor. Sindsdien is ze op zoveel momenten belangrijk voor me geweest.”

Wat zie je als je in de spiegel kijkt?
“Soms zie ik een man die niet tevreden is. Die een paar kilootjes wil afvallen. Die nog betere shows wil neerzetten. Mijn naïviteit ben ik verloren, ik weet wat mijn doelen zijn en hoe hard ik daarvoor wil werken. Soms zie ik ook een trotse man. Blij met hoe ver hij is gekomen. Want een plan B had ik niet. Ik heb niet door- geleerd, heb twee linkerhanden en ik werd ontslagen bij elk baantje, omdat ik met mijn hoofd bij de muziek zat. Die rare, maffe droom, die ik al vanaf mijn zesde koester: kunnen leven van muziek, is uitgekomen. Als ik daaraan denk, komt er een knetterbrede lach tevoorschijn.”

Waarvan heb je spijt? “De momenten waarop ik mensen heb gekwetst. Het is me als puber ooit gebeurd dat ik iemand die mij uitdaagde, de huid vol schold met allerlei lelijks en ziektes. Later bleek die persoon daadwerkelijk die ziekte te hebben. Vreselijk, mijn actie valt niet goed te praten. Het heeft me op een harde manier doen inzien dat je nooit dingen mag roepen waarover je geen weet hebt.”

Meer lezen over Nielson? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkel! 

 

Laatste nieuws

Zie ook