Superslanke Patty Brard: “Er flirten nu ineens vreemde mannen met me!”

Patty had het helemaal gehad met haar tv-carrière en vertrok doodongelukkig naar Ibiza.

Lees ook

Ze had het helemaal gehad met haar tv-carrière en vertrok doodongelukkig naar Ibiza. Nu – een retreat én een maagverkleining later – is Patty Brard (63) met maatje 38 terug. Minder hysterisch, maar nog net zo bruisend. “Ineens flirten mannen weer met mij. Ik word er haast verlegen van.”

tekst ANNE TONEN foto’s MONIQUE MATHIJSSEN haar & make-up CONNY VAN DER KROON

WANNEER WAS JE JE GEWICHT HELEMAAL ZAT?
“Afgelopen kerst. Ik woog op dat moment 97,9 kilo en ik wist niet meer wat ik aan moest. Het enige wat mij nog paste, was een roze jurkje. Toen dacht ik: als ik de 100 aantik, dan pak ik een touw. Dan is het klaar. Dan hoeft het niet meer. Bij wijze van spreken dan hè. Kun je je voorstellen hoe frustrerend het is als je zo’n beetje in de sport- school woont en geen enkele kilo afvalt? Het is vreselijk. Ik voelde me zo ongelukkig dat ik hulp heb ingeschakeld. Eenmaal in het ziekenhuis hoorde ik dat ik in de categorie morbide obesitas viel. Ik schrok me dood. Dat betekent dat je met gevaar voor eigen leven dik bent. Ik wist dat niet nee. Eigenlijk betekent dat gewoon dat je met één been al in het graf staat.”

WAT VINDT JE MAN ANTOINE VAN DE NIEUWE PATTY?
“Hij heeft altijd wel geweten dat die Patty erin zat. Gisteren gebeurde er trouwens wel iets bijzonders. Antoine bracht me naar het vliegveld en zei bij het afscheid dat ik er zo mooi uitzag. Dat had hij al jaren niet zo spontaan tegen me gezegd. Logisch ook, want ik was helemaal niet mooi. Wat dat met me deed? Dat doet wel iets goeds voor je relatie, maar toch geloofde ik hem in eerste instantie niet. Ik voel me namelijk nog steeds dik. Ik geloofde het pas toen ik langs een etalageraam liep, stiekem opzij keek en de nieuwe Patty zag.”

EN TUSSEN DE LAKENS? HEEFT JE SEKSLEVEN OOK EEN BOOST GEKREGEN DOOR JE NIEUWE LIJF?
“Haha, het grappige is dat dat niet zo werkt. Wel heb ik laatst vreselijk met Antoine gelachen. Ik stond ’s avonds laat bij een benzinepomp in Amsterdam en terwijl ik stond te tanken, begonnen er een paar mannen met me te flirten. Dat was me lang niet overkomen. Ik werd er zo verlegen en bang van dat ik Antoine heb gebeld. Ik zei: ‘Help, er zijn vreemde mannen die met me flirten, wat moet ik doen?’ Antoine kwam natuurlijk niet meer bij, maar werd ook een klein beetje jaloers. Dat is dan wel heel schattig hè? Op die manier is er weer een soort spanning tussen ons terug. Of ik al nieuwe lingerie heb gekocht? Dat is wel hard nodig, maar dat durf ik nog niet. Dat wordt de volgende stap, haha.”

BINNENKORT BEN JE TERUG OP TELEVISIE. GAAN WE EEN TOTAAL ANDERE PATTY ZIEN?
“Totaal anders. Jullie zullen een oudere en wijzere Patty zien. Ik heb de laatste tijd zoveel geleerd. Zo weet ik nu dat gezondheid boven alles gaat. Dat wist ik eigenlijk al, maar ik leefde er niet naar. Ook weet ik dat rust heel belangrijk is. Je moet niet vergeten dat ik een vrouw ben die uit een faillissement komt. Ik heb altijd geleerd om mijn kop boven water te houden. Het is heel fijn dat dat niet meer hoeft en dat niet alles meer om carrière en geld draait. Eigenlijk kom ik daar iets te laat achter. Dat zal me ook mijn kop gekost hebben bij mijn dochter. Ik ben altijd hysterisch aan het werk geweest. Of ik daar spijt ben heb? Ja, maar ik had geen keus. Als je 2,7 miljoen schuld hebt, moet je heel hard werken om er weer bovenop te komen. Dat daardoor dingen zijn gebeurd die ik anders had kunnen doen, is één ding dat zeker is.”

Meer lezen over Patty en de foto's van de shoot in Ibiza bewonderen? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkel! 

Laatste nieuws

Zie ook