Royal Wedding: foutje op prinses Eugenie’s souvenirs?

Huh, trouwt de prinses met zichzelf of zo?

Lees ook

Raar: op de huwelijkssouvenirs van de bruiloft van prinses Eugenie en Jack Brooksbank (op 12 oktober is het zo ver!) prijkt alleen haar monogram, #HeToo?

Theedoeken, mokken, schaaltjes – royal fans kunnen zich weer arm kopen aan de huwelijkssouvenirs. Die allemaal de letter E voor Eugenie dragen, met een kroontje om haar status als geboren prinses te benadrukken. Bruidegom Jack komt er bekaaid vanaf: hij wordt slechts vermeld aan de binnenkant of – pijnlijker nog – aan de onderkant van de parafernalia.

Het is een seksistisch protocoldingetje. Het huwelijksporselein van de Cambridge'jes en Sussex'jes toonde wel initialen van beide partijen. Omdat Kate en Meghan met geboren prinsen trouwden, mochten zij wel onder het kroontje. Jack trouwt weliswaar met een geboren prinses, maar mag als burgerman niet onder de 'royal coronet'.

In het ontwerp van de souvenirs speelt klimop (ivy in het Engels) een belangrijke rol. Het is een verwijzing naar Ivy Cottage, het huis op het terrein van Kensington Palace, waar het stel sinds vorig jaar woont. Deze mok kost € 43,70 exclusief verzendkosten, echt iets voor de liefhebber dus.  

Windsor biedt intussen ook gewone burgers aan per koets door het stadje te kunnen hobbelen, wat het toppunt van democratie is, maar de toch al omstreden koetsrit van Eugenie nog wat maller maakt. 

Het huwelijk wordt uitgezonden door ITV. Die zender is niet in Nederland te zien, dus laten we hopen op een livestream. Voor wie geen Royal Wedding meer kan zien: Republic Staff heeft een petitie openstaan, waarin wordt geëist dat de Windsors zelf voor de voltallige kosten van het feest opdraaien. Oh dear…

Eugenie's bruiloft tot nu toe: 

 

Foto's © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook