Getrouwd! Nicholas en Alina van Roemenië

Gejuich? Check. Beeldige bruid? Check. Koetsrit? Check!

Lees ook

Wedding Bells in het Roemeense Sinaia, waar voorheen prins Nicholas van Roemenië voor de kerk trouwde met Alina-Maria Binder. 

De zelfverklaarde Roemeense Majesteit was er niet bij: tante Margareta zat voor een strategisch gepland bezoek in de Elzas, ongetwijfeld voornaam te tandenknarsen. Voor de achtergronden van de Soap der Royal Roemenen check je: 

 

Vandaag was het echter gewoon feest: Nicholas en Alina zijn al heel lang samen, erg populair en zo vaak maakt Roemenië nu ook weer geen semi-Royal Wedding mee. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cristina Birsan (@cris_birsan) op

De magere kronen die in de kerk werden gebruikt zijn slechts rituele stukken, het is niet goed te zien of Alina een tiara draagt. De rand van haar sluier lijkt eerder met zilverdraad geborduurd. 

© Unofficial Royalty

Waren de familieverhoudingen wat minder verzuurd, dan zou ze wellicht dit stuk hebben mogen dragen, maar helaas – het is wat het is. Dit is prinses Margareta als bruid in 1996, met haar kersverse man Radu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nicolae al Romaniei (@nicolaealromaniei) op

Het is 87 jaar geleden dat er een échte royal wedding in Roemenië was, Alina lijkt voor haar silhouet goed te hebben gekeken naar prinses Ileana.

© Veronick Beaumel

Dat het geen échte Royal Wedding was weerhield het toegestroomde publiek er niet van om 'Lang leve de toekomstige koning van Roemenië!' te roepen toen het paar uit de kerk kwam. De bruid droeg een jurk van een Roemeense ontwerper.

De japon was gemaakt van natuurzijde, met een handgemaakte sluier en borduurwerk dat bestond uit traditionele Roemeense motieven, altijd handig als 'ie ooit nog eens op een Royal tentoonstelling zal worden geëxposeerd. In afwachting van officieel beeld moeten we even werken met screenshots. 

© Veronick Beaumel

Er was aardig wat bruidspersoneel…

© Veronick Beaumel

….er werd gezoend…

© Veronick Beaumel

… en in een koetsje gereden, #romantisch

Zoals wel vaker bij een tikje armlastige aristo's werden de festiviteiten gesponsord. Zo droeg de  bruidegom een pak van Marséy, het feest werd gehouden in het Sheraton met catering van Fratelli en de bruidstaart was van La Pivoine…

…terwijl Maison Dadoo een shout-out kreeg voor de bloemen…

…en ook de ringen met korting verkregen werden in ruil voor wat…

…niet al te subtiele publiciteit. 

Voor het wuifmoment was het plaatselijke casino uitverkoren…

…dat er in het echt iets minder romantisch, maar toch ook best schattig uitziet.

 

DEZE POST WORDT AANGEVULD 

 

Foto's © Nicholas en Alina de Roumanie / Facebook, tenzij anders aangegeven.

Laatste nieuws

Zie ook