Reese Witherspoon van het padje door hertogin Kate

De actrice stond al om vier uur op om heur haar te doen.

Lees ook

Actrice Reese Witherspoon beschrijft in haar boek 'Whiskey in a teacup' dat ze diep, diep onder de indruk was van haar ontmoeting met de hertogin van Cambridge.

"Ik was redelijk immuun voor de obsessie met royals tot ik een paar jaar geleden een uitnodiging kreeg voor een event met Kate Middleton," aldus Reese, niet gehinderd door het feit dat Kate al sinds 2011 niet meer zo heet. "Afgaand op de schreeuw die uit mijn mond kwam, zou je denken dat ik stervende was. Mijn man zei dat hij me nog nooit zo opgewonden had gezien voor een event."

Tikje Anglofiele Witherspoon was een van de vele celebrities die waren uitgenodigd voor de Amerikaanse lancering van prins Williams Tusk stichting (dierenbescherming) tijdens de Royal Tour van de Cambridge’jes in 2011. "Ik ben altijd vroeg wakker maar op de dag van het gala was ik al om vier uur 's ochtends op om mijn haar te doen," aldus Reese. "Dat is vroeg, zelfs voor mij."

"Ik moet me wel zes keer hebben omgekleed," zei ze over haar voorbereidingen tegen Ellen DeGeneres. "Ik ging een prinses ontmoeten. Je begrijpt het niet. Je moet het enige juist aanhebben en alles…"

En je misschien ook nog even inlezen, want Kate is weliswaar prinses van het Verenigd Koninkrijk, maar haar aanspreektitel is toch echt hertogin van Cambridge. Gelukkig is Hare Koninklijke Hoogheid zelf de láátste om over zoiets te vallen. 

Hoe was de ontmoeting? "Ze nam me meteen voor zich in," zegt Reese. "Ze was zo lief, warm, elegant en beheerst… Ze vertelde ook nog een grap en ik was meteen weg van haar. Ze is net zo magnifiek als ze lijkt. Ze is een erg meelevend, sociaal bewust, zeer belangstellend mens."

"Je moet het in je hebben om jezelf te wijden aan dat leven, om ervoor te kiezen altijd onder een vergrootglas te liggen," aldus Reese. "In haar positie draait haar hele leven om het dienen van haar land. Ik ben onder de indruk van haar toewijding." And it shows, dear. Calm down. 

 

Foto's © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook