Prinses Laurentien: funky broek, brave boodschap

Hoe hou je een al te verantwoord verhaal leuk? Hare Koninklijke Hoogheid liet zich inspireren door een Zeer Grote Vogel.

Lees ook

Zie er maar eens iets op tegen te hebben, een prinses die gezonder leven aanmoedigt. Naast laaggeletterdheid stort prinses Laurentien zich nu ook op Nederland fitter maken #slowclap.

Samen met leerlingen uit groep 7 van Basisschool de Bolster uit Amersfoort lanceerde Hare Koninklijke Hoogheid het actieprogramma Go Do. Want daar was blijkbaar geen Nederlandse kreet voor te verzinnen. Het nationale programma richt zich op gedragsverandering en heeft drie pijlers: gezonder eten, meer bewegen en ontspannen.

Om de brave boodschap enigszins verteerbaar te maken, was de prinses uitgerukt in een kanariegele broek waar Pino diep jaloers op zou zijn…

…en was ze gewapend met een rood mobieltje, ongetwijfeld uitgerust met een app. Met GoDo gaan kinderen met hun ouders aan de slag om gezonder te leven en zich beter te voelen. Het programma met acties en challenges hoopt gezinnen te inspireren tot gezonde voeding, meer bewegen en ontspannen.

Initiatiefnemers van GoDo zijn Albert Heijn, FrieslandCampina en Missing Chapter Foundation, de organisatie die door Laurentien is opgericht. En hoe nobel de bedoelingen ook zijn, het zou allemaal wat meer overtuigingskracht krijgen met meer persoonlijke inbreng.

Wie laat er thuis de Royal Labrador uit en hoe lang? Wat is het gezondste gerecht dat Eloise op haar socials zet? En wat is de favoriete vette hap van prins Constantijn die nog nét binnen Go Do past? Van die dingen, dus. Kom maar door, RVD! 

 

Foto's © Patrick van Katwijk / ANP

Laatste nieuws

Zie ook