Medium: ‘Hallo prinses Margaret, bent u daar?’

Actrice Helena Bonham Carter heeft een lijntje met de prinses die ze speelt in 'The Crown'.

Lees ook

Gekker moet het niet worden: Helena Bonham Carter heeft een medium ingehuurd om contact te leggen met prinses Margaret, die ze gestalte geeft in het nieuwe seizoen van 'The Crown'.

Normaal gesproken leven actrices zich gewoon in hun rol in, maar Helena liet in 2013 ook al een lijntje leggen met de geest van Elizabeth Taylor, toen ze die moest neerzetten voor een rol, dus voor haar is een medium inschakelen niet zo vreemd.

Helena heeft een paar persoonlijke linkjes met de prinses. Een oom van haar, Mark Bonham Carter, was een van de lovers van de prinses. En de actrice woont zelf sinds 2006 in Mill House, het huis van de chaperonne van Margaret, die er regelmatig over de vloer kwam. Margaret bracht er een van haar laatste oudjaarsavonden door. Helena was erg onzeker over de rol en voelde 'erg veel onrust' of ze de prinses wel eer zou kunnen aandoen.  

"Ik doe altijd grondig onderzoek naar personages," zegt Helena, hier met Olivia Colman, die in seizoen 3 de rol van koningin Elizabeth overneemt van Claire Foy. "Als dat betekent dat ik een beroep moet doen op iemand met bovennatuurlijke krachten, dan heb ik daar geen problemen mee. Ik sta daar open voor en ik ben blij dat de prinses zo goed reageerde."

Sorry, er is dus contact geweest met de geest van prinses Margaret die in 2002 overleed? Jawel en volgens The Sun is Helena een stuk rustiger sinds Hare Koninklijke Hoogheid heeft gechanneld dat Bonham-Carter haar goed neerzet. Nu kun je wat The Sun meldt vaak met een korreltje zout nemen, maar in dit geval zou het best waar kunnen zijn: Helena liet eerder al eens een huis spiritueel reinigen omdat ze last had van spoken.  

 

Foto's © Netflix, ANP

Laatste nieuws

Zie ook