Kate Moss openhartig over modellenleven als tiener: ‘Ik vond het vreselijk!’

"Mijn fotograaf stond erop dat ik mijn bovenkleding uittrok"

De metoo-beweging heeft niet alleen de showbizzwereld, maar ook de modellenwereld flink wakker geschud en sindsdien is er een strengere regeling gekomen in de industrie. Het is nu not-done om een piepjong model in een ongemakkelijke positie te forceren, maar in de jaren 90 was dit heel anders. Het Britse topmodel Kate Moss vertelt dat er als 14-jarig meisje van haar verwacht werd naakt te poseren.

LEES OOK: Kate Moss verloofd met graaf?

Topless

In een interview met Megyn Kelly, journalist van Daily Paper, vertelt ze hoe het was om zo jong model te zijn. “Ik voelde druk om topless te poseren en vond het helemaal niet prettig. Ik werkte met Corinne Day, een vrouwelijke fotograaf en ze stond er altijd op dat ik mijn bovenkleding uittrok. Ik vond het vreselijk toen ik net begon.’’ Hiervoor werkte ze met fotograaf Mario Sorrenti, waar ze toen een relatie mee had. Hij maakte geregeld topless foto’s van het model. Al was ze er aan gewend, het voelde toch niet fijn. “Ik had destijds een relatie met Mario, dus ik voelde me niet opgelaten om voor hem mijn bh uit te trekken. Daarnaast vroeg ik hem of ik in kleding kon poseren. Als ik dan toch topless moest, deed ik dat maar, het hoorde nou eenmaal bij mijn baan.”, aldus Kate.

Dochter

Kate Moss werd zelf op 14-jarige leeftijd gescout en heeft nu een dochterLila Grace van 15 jaar oud. Volgens Kate zou ze haar nooit topless laten poseren. “Modellen vandaag de dag hoeven niet te doen wat ze niet willen. Ik zou mijn kind het nooit laten doen wat ik moest doen. Als ik kijk naar mijn dochter en bedenk dat ik op die leeftijd met de borsten bloot ging, bizar! Maar het is aan haar of ze model wil worden of niet. Ik zal haar altijd blijven steunen.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Regram @lafemmesagittaire #katemoss #mossisboss #fashion #model

Een bericht gedeeld door Kate Moss ⚓️ (@katemossphoto) op

BRON: MARIE CLAIRE, BEELD: GETTY IMAGES

 

 

Laatste nieuws