Zo maak je de mooiste Instagram foto’s met je smartphone

Je hoeft helemaal geen professionele fotograaf te zijn om de mooiste foto’s op Instagram te kunnen zetten.

Lees ook

Je hoeft helemaal geen professionele fotograaf te zijn om de mooiste foto’s op Instagram te kunnen zetten. In dit artikel geven we enkele tips voor de allermooiste pics. Jouw Instagram staat in een mum van tijd vol met geweldige plaatjes. 

Tip 1: maak je foto op het juiste moment
Een foto is het mooist met natuurlijk daglicht. In de middag kan de zon echter wat fel zijn. Maak je jouw foto in de ochtend of net voor de avond valt, dan is er voldoende daglicht en is de zon niet te fel. Dit is dan ook het perfecte moment voor de mooiste Instagram foto. En wil je juist dat het zonnetje schijnt op je foto? Fotografeer dan in ieder geval niet tegen de zon in. #overbelicht

Tip 2: zorg voor de juiste achtergrond
Wil je een foto maken van je nieuwe outfit? Ga dan niet voor een drukke achtergrond staan, want dat leidt alleen maar de aandacht af. Kies voor een neutrale achtergrond zodat het belangrijkste onderdeel van de foto – jij! – lekker opvalt.

Tip 3: speel met de lichtinval
Met een andere lichtinval kan een foto soms nog mooier worden. Speel een beetje met de lichtinval als je een Instagram foto maakt. Dit doe je door op diverse plekken op het scherm van je telefoon te tikken.  

Tip 4: neem meerdere foto’s en kies de beste
Uiteraard maak je meerdere foto’s, zodat je daarna de allermooiste foto kunt kiezen. Speel dan niet alleen met de lichtinval, maar maak ook foto’s vanuit verschillende hoeken. En ga je jouw foto’s bewerken? Probeer dan diverse filters, wie weet wat voor geweldige resultaten die opleveren.

Tip 5: investeer in een goede camera
Je kunt jouw Instagram foto’s met een prijzige digitale camera maken, maar dit is eigenlijk helemaal niet nodig. De nieuwste smartphones hebben namelijk zeer goede camera’s. Koop je een goede smartphone, dan kun je ook prachtige Instagram foto’s maken.

Tip: Samsung Galaxy toestellen en Huawei toestellen hebben doorgaans erg goede camera’s. En omdat Samsung en Huawei telefoons helemaal niet zo duur zijn, hoef je niet eens veel geld te investeren in een goede camera.

Dit is een advertorial.

 

Laatste nieuws

Zie ook