‘Groot deel familie van Ben Affleck verslaafd aan alcohol’

Ben liet zich al eerder behandelen voor zijn alcoholverslaving.

Lees ook

Ben Affleck liet zich eerder deze maand op aandringen van zijn ex Jennifer Garner opnemen in een afkickkliniek. Zijn broer Casey Affleck onthult nu dat alcoholisme in de hele familie zit.

LEES OOK: 'Ben Affleck naar afkickkliniek'

Ben liet zich al eerder behandelen voor zijn alcoholverslaving. In 2001 liet zijn woordvoerder weten dat hij 30 dagen had doorgebracht in een kliniek nadat hij had besloten dat er een completer leven op hem wachtte als hij zou stoppen met alcohol. In 2017, vlak nadat Jennifer een scheiding aanvroeg, zocht Ben opnieuw hulp. Hij zei in een verklaring dat hij zich had laten behandelen voor een alcoholverslaving: "Iets waar ik in het verleden mee heb gekampt en waar ik altijd mee zal moeten leven."

Familie

Casey Affleck zegt, in een gesprek met Entertainment Tonight, dat de meeste van hun grootouders alcoholisten waren en ook de vader van de broers Affleck alcoholist is geweest. Casey zelf is nu zes jaar nuchter. Hij weet dat Ben vooral beter wil worden voor zijn gezin: "Alcoholisme heeft niet alleen grote gevolgen voor de persoon die eraan lijdt, maar ook voor diens familie. Hij werkt er hard aan om hier bovenop te komen, voor zijn kinderen, voor hun moeder en voor zichzelf." Volgens Casey is het daarbovenop ook niet makkelijk als je constant in de gaten wordt gehouden en er foto's van je worden gemaakt. "Ik heb gezien hoe moeilijk het voor mijn vader was er bovenop te komen en die werd niet de hele dag door camera's achtervolgd. Maar het is niets om je voor te schamen en hij heeft het geluk dat hij de middelen heeft om hulp te zoeken bij een goede instelling."

BRON: ENTERTAINMENT TONIGHT, BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook