Wordt Eugenie’s royal wedding een kijkcijferflop?

Je zou bijna gaan denken dat de Yorks status belangrijker vinden dan gewoon een mooie trouwdag voor de tortels.

Lees ook

Arme prinses Eugenie van York. Misschien was ze wel net zo lief in beslotenheid getrouwd met haar Jack. Ergens in een lief kerkje met vrienden en familie erbij, zonder het circus dat 12 oktober dreigt te worden.

Als één ding de afgelopen maanden duidelijk is geworden, is het wel dat de geplande mega-wedding-met-koetsrit tegennatuurlijk is voor Eugenie, die de afgelopen jaren bij voorkeur onder de radar bleef.

Het lijken vooral haar ouders, prins Andrew en hertogin Sarah, te zijn, die nogal gebrand zijn op groots, wild en meeslepend. Dit alles om het Huis van York eindelijk weer eens stevig op de kaart te zetten.

Heel erg lekker gaat dit nog niet. Er wordt gemord over de groeiende kosten en de moeder van de bruid is wel erg aan het emoteren over de tortels. En daar komt nu nog een nieuwe tegenvaller bij: de BBC zendt het huwelijk niet uit, hoewel prins Andrew daar 'meerdere keren met nadruk om heeft gevraagd', aldus verschillende Britse media. Reden is dat de nationale omroep vreest voor een kijkcijferflop. Au, dat is niet wat je wilt horen, als aanstaande bruid.

'Vanaf het begin was de instructie vanuit de hoogste top dat Eugenie's trouwdag live moest worden uitgezonden," aldus een bron tegen de Mail on Sunday. "De BBC is benaderd omdat ze een speciale relatie hebben met Buckingham Palace en een formule die werkt. Maar zij hebben het aanbod afgeslagen omdat ze denken dat er niet genoeg mensen zullen kijken en dat er niet genoeg support is voor de Yorks."

'De BBC denkt dat er niet genoeg support is voor de Yorks'

"In het paleis heerst het gevoel dat de BBC hen in de steek heeft gelaten. Hoe je het ook bekijkt, dit wordt een grote Royal Wedding, die zal worden bijgewoond door de belangrijkste leden van de koninklijke familie. Maar niemand wil het risico lopen en er het geld in investeren dat nodig is voor een uitzending."

De BBC en commerciële zender Sky zouden zich willen beperken tot uitzending van een paar fragmenten in de nieuwsbulletins. Andrew lobby't nu als een dolle bij ITV in de hoop dat zij de bruiloft willen uitzenden. Hij is van mening dat zijn dochter dezelfde spotlights verdient als Harry en Meghan en zou 'zeer, zeer teleurgesteld' zijn in de BBC.

Let's spare a thought voor Eugenie en Jack, die vermoedelijk net zo lief een gezellige bruiloft zonder gedoe hadden gehad.

 

Foto's © ANP 

Laatste nieuws

Zie ook