Royal Wedding: kan iemand Fergie even uitzetten?

Het is hilarisch hoe de moeder van de bruid zich drukker maakt dan prinses Eugenie zelf.

Lees ook

Elke trotse moeder-van-de-bruid loopt vermoedelijk vol liefde leeg over haar dochter, maar hertogin Sarah van York kan het over niets anders meer hebben. Calm down, dear.

Op 12 oktober trouwt prinses Eugenie met Jack Brooksbank. En daar is haar moeder om vele redenen verrukt over. Omdat het een leuk moment voor de Yorks is, omdat ze blij is dat haar dochter happy is…

…en natuurlijk ook omdat het zo heerlijk veel aandacht voor Fergie zelf oplevert. Laat het gerust aan haar over om open brieven naar Hello Magazine te pennen om het stel zo te feliciteren met hun huwelijk, royal exhibitioniste als ze is.

"Lieve Eugenie en Jack the Man,

als jullie ergens binnen komen, brengen jullie een lach op het gezicht van eenieder die jullie ontmoet. Dank jullie wel dat jullie altijd mijn dag lichter maken en voor het gelach en het geluk dat jullie Papa, Beatrice en mij brengen. De Familie York omhelst de magie van Jack totaal."

Mumsie en Sarahs

Ongetwijfeld lief bedoeld, maar misschien niet zo geschikt voor een internationale roddelglossy. En ze houdt maar niet op, de lofprijzingen blijven komen.

Nu is het probleem dat Sarah erg veel zelfhulpboeken heeft gelezen en zich bij voorkeur uitdrukt in een soort lingo dat het midden houdt tussen dat van een C-deskundige bij Oprah en de poëzie van Candlelight.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Royal letters (@royalseuropaletters) op

Het oppompen van het jawoord van haar dochter – 9de in de lijn van troonvolging – tot epische proporties is om de bruiloft 'een stukje omvattend te vermaatschappelijken', bijvoorbeeld. En de tortels? "Het gelukkige stel brengt overal licht waar ze binnenkomen. We zijn zo blij dat ze elkaar hebben gevonden."

Haar enthousiasme voor haar schoonzoon kent ook al geen grenzen. "Jack is een echt een soort van geweldige brenger van licht en vreugde," aldus de hertogin. "Hun missie is liefde, het is een zuiver licht dat hier schijnt." Kortom, veel licht en vreugde – got it.  

Sarah heeft ook al laten weten "dat ik nu begrijp waarom moeders huilen op bruiloften" dus het belooft een emotionele toestand te worden in St. George's Chapel.

Zelfs Eugenie heeft haar moedertje inmiddels liefdevol laten weten dat het ook wel iets minder mag, maar zie Sarah maar eens tegen te houden: er zullen nog vele jubeltweets volgen voor 12 oktober. Yay? 

 

Openingsfoto © Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook