Prinses Beatrix met prinses Mabel naar Ghana

Prinses Beatrix en prinses Mabel zijn vandaag samen in Ghana voor de uitvaart van Kofi Annan.

Lees ook

Prinses Beatrix en prinses Mabel zijn vandaag samen in Ghana voor de uitvaart van Kofi Annan, de voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

LEES OOK: Zien: prinses Beatrix heeft sjans!

President Nana Akufo-Addo van Ghana besloot in overleg met Annan's familie tot een staatsbegrafenis "zoals past bij zijn status als diplomaat, staatsman en wereld icoon.” De huidige secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, zal de plechtigheid bijwonen, samen met veel staatshoofden en regeringsleiders.

Banden

Annan had goede banden met de koninklijke familie, zo werkte hij bij The Elders samen met prinses Mabel. Zij liet eerder op Twitter weten erg verdrietig te zijn over het overlijden van Annan: ,"De mensheid is één van haar groten verloren. Ik bewonderde Kofi Annans geduld, vasthoudendheid, integriteit en mededogen. Laten we hem eren door werk te maken van vrede, mensenrechten, de rechtsstaat en ontwikkeling.”

Annan overleed op 18 augustus dit jaar. De bevolking van Ghana heeft eerder al afscheid kunnen nemen bij het Accra International Conference Centre. Bij de uitvaartplechtigheid zal ook de Noorse kroonprinses Mette-Marit aanwezig zijn. 

BEELD: ANP

 

Laatste nieuws

Zie ook