Swoon! Binnenkijken op het Queen Charlotte’s Ball

In plaats van voor de Queen buigen de debutantes nu voor een taart: de adel is ook niet meer wat het geweest is.

Lees ook

In Darthmore House in Londen is het 240ste Queen Charlotte's Ball gehouden. Dat is een van de hoogtepunten van het Engelse societyseizoen, compleet met koetsjes, champagne en kroontjes.

Het bal werd traditioneel gehouden als de adel terugkwam in de hoofdstad, na het jachtseizoen.

De huidige lichting gebruikt het meer als fundraiser voor een goed doel (kaarten gaan vanaf 2500 pond) en als moment om hun etiquetteklasjes in de praktijk te brengen.

Wat nog altijd hetzelfde is gebleven, is het netwerken tussen 'ons soort mensen'…

…in de hoop op een leuke match.

Koning George III introduceerde het bal als feestje voor de verjaardag van zijn vrouw en gebruikte het toen al als fundraiser voor een hospitaal waar vrouwen konden bevallen.

George III werd opgevolgd door – even diep ademhalen –  George IV, William IV, koningin Victoria, Edward VII, George V, Edward VIII, George VI en dat was de vader van de huidige Queen, koningin Elizabeth. Prinses Charlotte, de dochter van prins William en hertogin Kate, is onder andere naar deze ↑ koningin genoemd (en natuurlijk naar haar opa Charles).

Fun Fact: Kate maakte haar zwangerschap bekend op 8 september 2014, de trouwdag van koning George III en koningin Charlotte. 

Tot 1958 werden de debutantes ook daadwerkelijk aan het hof gepresenteerd, tot Elizabeth kreeg ingefluisterd dat het niet meer van deze tijd was en dat ritueel schielijk afschafte.

De debutantes worden tegenwoordig voorgesteld aan de betalende gasten en buigen nu hilarisch genoeg voor een enorme Queen Charlotte taart – en dan zeggen ze nog dat de adel geen humor heeft.

Het bal wordt tegenwoordig steeds op een andere plek gehouden en heeft ook al plaats gehad in Shanghai en Dubai.

Ook de debutantes zijn internationaler en komen uit rijke en beroemde families wereldwijd.

Er ook altijd wat adel aanwezig, zoals prinses Olga Romanoff, de hertogen van Somerset en St Albans en Lords en Ladies assorti. A good time was had by all, we're sure. 

 

Foto's © Tabatha Fireman / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook